2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHatvantól Tarig négysávos lesz a 21-es

Hatvantól Tarig négysávos lesz a 21-es


Gyorsított ütemű közbeszerzések a közlekedésfejlesztésben, amely érinti a 21-es számú főút Heves és Nógrád megyei szakaszait is. Közel nettó 220 milliárd forintnyi becsült összértékű vasúti és közúti beruházás kivitelezési közbeszerzési kiírásai jelennek meg a következő napokban.

21esatadasa0910_1

MTI Fotó: Komka Péter


Az eljárások eredményes lebonyolítása esetén 2016-ban folytatódik a dél-balatoni vasúti rekonstrukció, megindul az esztergomi vonal villamosítása, az M30, M35 és M85 gyorsforgalmi utak új szakaszainak építése, a 21. sz. főút négysávúsítása Heves és Nógrád megyében.


A 21. sz. főút három szakaszát közel 15 kilométeren 2x2 sávos kiemelt főúttá építik át külön-szintű forgalmi csomópontokkal, turbó körforgalmakkal Heves és Nógrád megyében. A további négysávosítás fejlesztések értemében Hatvantól Tarig négysávos úton lehet majd közlekedni a 21-es számú főúton.


Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „A Kormány kiemelt infrastrukturális célkitűzései közé tartozik a megyei jogú városok bekapcsolása a gyorsforgalmi úthálózatba, az országhatárokig még hiányzó szakaszok, a kiemelt térségi utak kiépítése és kapacitásbővítése, a vasút szolgáltatási színvonalának folyamatos, versenyképességet erősítő növelése. A kivitelezési közbeszerzések fejlesztési tárca által szorgalmazott mielőbbi és gyorsított tempójú kiírása elengedhetetlen feltétele annak, hogy a feszített ütemű beruházások többnyire 2018-as befejezési határideje tartható legyen. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkárság irányítása alá tartozó állami beruházó vállalat, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., számos további eljárás lehető legkorábbi megindítását készíti elő. Így novembertől februárig hasonló nagyságrendű közbeszerzéseket indítunk el a következő hónapokban."

 

Forrás: NFM/NÓGRÁD24

2015-10-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite