2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Giró-Szász: százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem

Havazás - Giró-Szász: százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem


A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban.

Giró-Szász András002


Giró-Szász András hétfőn, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hozzátette: az elmúlt három napban, váltott műszakban csaknem 30 ezer hivatásos vett részt a mentésben, és tett meg mindent azért, hogy honfitársait és külföldi állampolgárokat a hó fogságából kiszabadítson. A kormányszóvivő szerint emellett kedden, szerdán és csütörtökön folyamatosan adtak ki figyelmeztetéseket az állami szervek, a Belügyminisztérium szervei és a meteorológiai szolgálat is.


Giró-Szász András - aki elmondta, hogy maga is "hó fogságában" volt - a mentés hatékonyságára vonatkozó kérdésre kifejtette: mindenkinek nagyon nehéz volt, aki ott ragadt, de mindenkinek látnia kell bizonyos szempontból a saját felelősségét is. "Így nekem is. A saját felelősségemre indultam el, hiszen én is hallottam a figyelmeztetéseket, amelyet korábban napokon át mondtak a különböző állami szervek" - jegyezte meg.


Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Európában ugyanez a hirtelen jött katasztrófahelyzet nagyon hasonló vagy súlyosabb problémákat okozott, például Belgiumban 1600 kilométernyi hosszúságban alakult ki dugó autópályákon, illetve "Szlovákiától Németországon át Franciaországig" 15-20-25 órákat töltöttek el az emberek az autópályán gépkocsijukba zárva. "Ez nem jelent vigaszt természetesen", de ez olyan katasztrófahelyzet volt, amely nem csak Magyarországon állt elő - fogalmazott.


Arra a kérdésre, hogy a kormány tervezi-e "bepótolni" az így elmaradt nemzeti ünnepet, a kormányszóvivő kijelentette: az elmúlt három és fél napban a kormányzat és az állam megfelelő szervei a katasztrófa megoldásával voltak elfoglalva, nem pedig a nemzeti ünnep pótlásával. Hozzátette: nem hiszi, hogy "ide-oda lehetne rakni" a nemzeti ünnepeket.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite