2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Hetvenhét település áram nélkül Szabolcsban

Havazás - Hetvenhét település áram nélkül Szabolcsban


Hetvenhét település több mint 57 ezer fogyasztóját érinti a rossz idő okozta áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek hajnalban az MTI-vel. Öt településen a vízszolgáltatás is szünetel.
Takács Judit elmondta: az E.ON Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán. Az áram nélkül maradt települések polgármestereivel a megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzet-kezelési központja vette fel a kapcsolatot.

havazasbusz

A szóvivő tájékoztatása szerint az áramproblémák mellett a vízszolgáltatás is leállt Vasmegyeren, Bujon, Beszterecen, Tiszarádon, Kemecsén.

A tűzoltók péntek reggel öt óráig 45 esetben nyújtottak segítséget elakadt járművek kiszabadításához, összesen 37 embert mentettek ki. Harminchárom alkalommal úttestre dőlt fákat, ágakat távolítottak el, amelyek akadályozták a közúti forgalmat.

Áll a vasúti forgalom a Nyíregyháza-Szerencs és a Nyíregyháza-Vásárosnamény vonalon. Görögszállás-Varjúlapos tanyánál két InterCity-vonat vesztegelt csaknem ötszáz emberrel a szerelvényeken. A megyei katasztrófavédelem száz takarót szállított a helyszínre. Az embereket a rendőrséggel együttműködve folyamatosan mentették terepjáró mikrobuszokkal.

Nyírtelek közelében két szerelvénynek kellett megállnia, a vonatokról a nyíregyházi vasútállomásra és Görögszállásra vitték az utasokat. A Nyírbogdány és Kemecse közötti vasútvonalon egy Nyíregyházára és egy Záhonyba tartó vonat szintén megállt; a többórás várakozás után odairányított mozdonyokkal vontatták el a szerelvényeket - ismertette Takács Judit.

A 36-os főúton öt busz - mintegy 150 emberrel - rekedt a havas, jeges úton. Folyamatosan mentik az utasokat, de a viharos erejű szél és a jeges, havas utak megnehezítik a mentést - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

2013-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite