2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - MTVA: a közmédia azonnal reagált a katasztrófahelyzetre

Havazás - MTVA: a közmédia azonnal reagált a katasztrófahelyzetre


A közmédia csütörtökön azonnal reagált az országban kialakult katasztrófahelyzetre - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-vel, válaszul az MSZP elnökének szavaira.

mtva


Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány későn reagált az ítéletidőre, későn hirdette ki a vészhelyzetet. Felrótta, hogy a közszolgálati rádióban és televízióban nem hangzott el megfelelő tájékoztatás azoknak, akik autójukban rekedtek, és azoknak sem, akik otthon aggódtak hozzátartozóikért. Az MTVA szerint Mesterházy Attila valótlanságot állított pénteki tájékoztatóján, a szocialista párt pedig a katasztrófahelyzetből is politikát csinál.


A valóság az, hogy a közmédia azonnal reagált az országban kialakult katasztrófahelyzetre - írta az MTVA, jelezve, hogy az M1 a korábban tervezett napi híradásait megsokszorozva óránkénti híradásokkal jelentkezett, amelyeket átvett a Duna Televízió és a Duna World is. A híradások időpontjára az éppen futó műsorok alatt feliratokban hívták fel a nézők figyelmét, és egyben ismertették az aktuális híreket, jelentéseket. Élőben kapcsolták továbbá Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatóját, és szombat reggel is extra híradóval jelentkezett az M1 - sorolták.


A Kossuth Rádió is folyamatosan beszámolt a kialakult helyzetről, az Ünnep reggelén című műsorban, majd ezt követően műsorváltozással 8 és 9 óra között is egy kizárólag ezzel a helyzettel foglalkozó élő műsort sugároztak. Ezt követte a Napközben és a Krónika, amelyben ugyancsak az aktuális helyzet volt a szinte egyetlen téma. Délután és este a Krónika rendkívüli kiadással jelentkezett. A Kossuth és a Petőfi Rádióban egész éjszaka 30 percenként aktuális híreket sugároztak - írta közleményében az MTVA.


A közszolgálati médiaszolgáltatók egységes hírportálján, a hirado.hu-n közel negyedmillió olvasó követte figyelemmel a híreket. A közmédia online felületein összesen 1,6 milliónál is több oldalletöltést mértek - közölte az MTVA.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite