2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Segítik a fűteni nem tudók melegedőhelyekre jutását Szabolcsban

Havazás - Segítik a fűteni nem tudók melegedőhelyekre jutását Szabolcsban


A katasztrófavédelmi szervezet és a rendőrség munkatársai segítséget nyújtanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében azoknak, akik az áramkimaradás miatt nem tudnak otthonaikban fűteni, s a kijelölt melegedőhelyekre szeretnének eljutni - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője szombat este az MTI-vel.

havazasszabolcs

Képünk illusztráció!


Takács Judit tűzoltó hadnagy elmondta: az érintettek segítséget kérhetnek a melegedőhelyekre való eljutáshoz a 112-es, illetve a 105-ös segélyhívó telefonszámon, valamint az utcákon a rendőrjárőröktől. A szóvivő megjegyezte, hogy az áramkimaradásban érintett településeken a rendőrség folyamatosan jelen van a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében.


Szabolcsban egyébként még mindig mintegy 46 ezer fogyasztói helyen szünetel az áramszolgáltatás a csütörtöki-pénteki rossz időjárás miatti vezetékszakadások, oszloptörések és szigetelőtörések miatt. Takács Judit megemlítette, hogy a szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság adatai szerint a szolgáltató E.ON Zrt. minden érintett településen folyamatosan, összesen 220 szakemberrel dolgozik az elektromos üzemzavar elhárításán. Előre láthatólag vasárnap már jelentős előrehaladás várható az áramszolgáltatás visszaállításában - emelte ki.


Az áramhiány miatt lakásukban fűteni nem tudó embereknek a nyíregyházi önkormányzat jelölt ki melegedőhelyeket szombat éjszakára. Öt helyen, a Westsik Vilmos, a Wesselényi Miklós és a Bánki Donát Szakközépiskola, valamint a Zrínyi Ilona Gimnázium, továbbá a nyírszőlősi Szőlőskerti Általános Iskola kollégiumában várják az érintetteket.
A péntek éjjel 25-en vették igénybe a melegedőhelyeket Szabolcsban.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite