2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Szabolcsban 20 ezer fogyasztói helyen még mindig nincs áram

Havazás - Szabolcsban 20 ezer fogyasztói helyen még mindig nincs áram


Több mint húszezer fogyasztói helyen még mindig nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a csütörtök-pénteki időjárás okozta üzemzavar miatt - közölte a szolgáltató E.ON Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére vasárnap kora este.

aramnelkul

Képünk illusztráció!


Egyházi Nikoletta elmondta: a déli helyzethez képest tizenegy településen sikerült elhárítani az üzemzavart, de 50 városban és községben 20 870 fogyasztói helyen továbbra sincs áram. A legrosszabb a helyzet változatlanul Gávavencsellőn, ahol 2081-en várják csütörtök óta, hogy helyreálljon a szolgáltatás. Az 50 település között 14 olyan hely is van, ahol gyakorlatilag már van áram, községenként tíz alatti a szolgáltatást nem kapók száma, ami kisfeszültségű vagy egyedi hibára utal.


A szóvivő kiemelte: továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a hibaelhárításon, de a munkát a rendkívüli mértékben nehezítik a rossz terepviszonyok. A nagy hóban és sárban sok helyre még speciális, lánctalpas járművekkel is csak hatalmas nehézségek árán tudnak eljutni, vagy egyelőre el sem jutnak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság budapesti központjától is segítséget kapnak, a szervezet bevetési csoportja vasárnap az esti órákban érkezik Szabolcsba, és azonnal bekapcsolódik a szerelők segítésére.


Egyházi Nikoletta megemlítette, hogy az üzemzavar végleges elhárítását a katasztrófavédelmi szervezet vezetői három-öt napban jelölték meg, de az E.ON Zrt. azt reméli, hogy ennél hamarabb végeznek dolgozói és alvállalkozói a munkálatokkal. Jelenleg is több mint kétszázan dolgoznak az elszakadt vezetékek összekötésén, a kitört távvezetéktartó oszlopok cseréjén, a szigetelőtörések javításán, illetve a megrongálódott, összesen mintegy 30 kilométernyi hálózatrész újjáépítésén.


A szóvivő kitért arra, hogy Győrből, Veszprémből, Kaposvárról és Nagykanizsáról nagy teljesítményű áramfejlesztő aggregátorok is érkeznek Szabolcsba, hogy a helyreállításig több helyen biztosítani tudják ideiglenesen az áramellátást. Az aggregátorok azokba a településekre kerülnek, ahol a megrongálódott hálózat javítása különösen nagy nehézségekbe ütközik, és emiatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani.


Szabolcs megyében 98 település mintegy 100 ezer fogyasztói helyén szűnt meg az áramszolgáltatás csütörtökön-pénteken, miután a vezetékekre, oszlopokra fagyott eső és hó, illetve a viharos szél által kidöntött fák miatt több mint ötezer kilométer hosszú elektromos vezetékhálózat rongálódott meg. Több mint kétszáz oszlop tört el, mintegy háromszáz helyen szakadt el a vezeték, a szigetelőtörések száma pedig közelítette az ezret.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite