2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Télies útviszonyokra kell számítani

Havazás - Télies útviszonyokra kell számítani a Dunántúl egyes térségeiben


A Dunántúlon változó intenzitással havazik, ezért egyes térségekben télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel az MTI-vel.

havas ut


A társaság Útinform szolgálatának reggeli összesítése szerint a Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környékén havazik vagy szállingózik a hó. A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas. A mellékutakon egyelőre téliesek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környékén a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak. A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen közepes erejű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon - olvasható a tájékoztatóban.


Közölték továbbá, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szinte összes üzemmérnöksége másodfokú téli tisztántartási készenlétben látja el feladatait, vagyis továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A reggeli adatok szerint közel 100 munkagép és mintegy 400 üzemmérnökségi dolgozó vett részt a munkákban.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite