2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás - Több helyen vannak késések, de minden vasútvonal járható

Havazás - Több helyen vannak késések, de minden vasútvonal járható


A szerda esti és a csütörtök reggeli hideg, szeles és havas idő az ország nyugati részén nehezíti a vonatközlekedést, ugyanakkor a nagy mennyiségben leesett csapadék ellenére minden vonalon biztosított a folyamatos vasúti közlekedés - közölte a Mávinform csütörtök délelőtt az MTI-vel.

vonategy


A hóborította területeken a több ezer váltót folyamatosan tisztítja a MÁV. Celldömölk, Szombathely, Hegyeshalom és Zalaegerszeg környékén a szerelvények menetszele által visszahordott csapadék miatt, több vonalon váltóállítási probléma nehezíti a közlekedést. A Celldömölk-Zalaegerszeg, a Celldömölk-Győr és a Celldömölk-Veszprém vonalon közlekedő vonatok jelenleg átlagosan 20-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A GYSEV vonalain két Budapestre tartó távolsági vonat - műszaki ok miatt - nagyobb késéssel közlekedik. A Mávinform az felhívja az utasok figyelmét, hogy a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.


Korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy az intenzív havazás, illetve a hóátfúvások miatt a Dunántúlon több útszakaszon lelassult a közlekedés. Az ország többi részén általában vizesek, nedvesek az utak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott országos, figyelmeztető előrejelzésében azt írta: estétől a havazás mérséklődik a Dunántúlon, de a szél erősödni fog, így a térségben a hófúvások következtében továbbra is magas hótorlaszokra kell majd számítani. Északnyugaton délutánig további erős havazás várható. Ezt követően ugyan gyengül a csapadék intenzitása, de a szél tovább erősödik a térségben. Az éjszakai jelentős havazás után a Dunántúl északi felén újabb 10-15 centimétert meghaladó friss hó valószínű, de estére itt is gyengül az intenzitás.


A Duna-Tisza közének nyugati részén, Pest megyében, illetve az Északi-középhegység nyugati felén jellemzően maximum 4 centiméter, a Duna vonalához közelebbi területeken (Bács-Kiskun-megye északnyugati részén, Pest megye nyugati felén) helyenként 3-7 centiméter friss hó is hullhat, de ez részben olvad is napközben. Este, késő este északkeleten lehet kisebb havazás, amelynek következtében maximum 2 centiméteres hóréteg alakulhat ki.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite