2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonHazaárulózás a parlamentben: a Fidesz felháborodott

Hazaárulózás a parlamentben: a Fidesz felháborodott


parlament02Novák Előd a név szerinti szavazáson úgy adta le voksát a parlamentben, hogy előtte azt mondta: "a hazaárulókkal szemben megvédem a magyar földet".


Novák Előd jobbikos parlamenti képviselő egy, a termőföld és az ivóvízkészlet kizárólagos magyar tulajdonban tartását kezdeményező jobbikos módosító javaslat név szerinti szavazásán úgy adta le voksát, hogy előtte azt mondta: "a hazaárulókkal szemben megvédem a magyar földet". Az ezt megelőzően szavazó kormánypárti képviselők nemmel voksoltak az ellenzéki javaslatra, az MSZP-s és az LMP-s padsorok üresek voltak.


Novák Előd megnyilvánulása után az ülést vezető - szintén jobbikos - Balczó Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a házszabály értelmében a szavazás során igennel, vagy nemmel, illetve tartózkodással szavazhatnak a képviselők.
Ezt követően megadta a szót Lázár Jánosnak, aki azt kérte, Balczó Zoltán utasítsa rendre "a saját képviselőtársait", vezesse pártatlanul az ülést, amibe nem fér bele, hogy bármely képviselőt egy másik lehazaárulózzon. Ezt a Fidesz és a KDNP nevében visszautasította.


Balczó Zoltán erre úgy reagált: felhívta a képviselők figyelmét a szavazással kapcsolatos házszabályi előírásokra. Az pedig, hogy mikor és milyen módon szükséges helyreigazítani méltatlan kifejezésért, a szólásszabadság hatáskörébe tartozik - jegyezte meg, utalva arra, hogy a kifejezést még az 1998-2002-es ciklusban éppen a Fidesz "jelenleg prominens képviselője" használta és akkor az Országgyűlés úgy határozott, hogy ez a szólásszabadság része.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite