2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
NagyvilágHazaérkezett a belga buszbalesetet túlélő gyerekek első csoportja

Hazaérkezett a belga buszbalesetet túlélő gyerekek első csoportja


A 11 és 12 év közötti iskolásokkal a belga kormány különgépe szállt le a Brüsszel melletti Melsbroek repülőtéren csütörtök éjszaka, és nem sokkal éjfél után a gyermekeket szüleikkel együtt, rendőrségi felvezetéssel több gépkocsiból álló konvoj szállította el a légikikötőből. Kegyeleti okokból a sajtó munkatársainak nem álltak a rendelkezésére - közölte a belga belügyminisztérium.

svajcibaleset002


A szörnyű tragédiában 22 gyermek és hat felnőtt vesztette életét. A halálos áldozatok holttestét pénteken szállítja haza a belga hadsereg három C-130-as repülőgépe. A svájci hatóságok még csütörtök reggel sem tudták a belga turistabusz súlyos balesetének okát. A svájci lapok szerint az alagút tökéletesen megfelelt az előírásoknak, de feszegették, hogy az előírások megfelelnek-e a balesetbiztonsági szempontoknak. A német nyelvű, zürichi Tages-Anzeiger például feltette a kérdést: ésszerű-e az alagutakban merőleges falú bemélyedéseket építeni, amelyek nem teszik lehetővé az esetleges ütközés utáni továbbhaladást. A szerencsétlenül járt busz egy alagút oldalfalának vágódott.


Már korábbi jelentésekben szerepelt: a hatóságok egyértelműen kizárták azt, hogy a szerencsétlenséget bármilyen más járművel való ütközés okozta volna. Kizárták azt is, hogy a katasztrófa úthiba következtében történt, és szinte teljes valószínűséggel állapították meg, hogy az autóbusz sofőrje nem lépte túl a megengedett sebességet. Az utasok biztonsági öve be volt kapcsolva.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite