2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonHaza és Haladás: a terveknek megfelelően zajlik az Együtt 2014 párttá alakulása

Haza és Haladás: a terveknek megfelelően zajlik az Együtt 2014 párttá alakulása


Az Együtt 2014 párttá alakulása a terveknek megfelelően zajlik, és abban mindazok részt vesznek, akik tavaly október 23-a után együttműködésre léptek - közölte az MTI kérdésére a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület kedden.

bajnai1023


Az MTI azután kereste meg a Haza és Haladást, hogy a Milla Egyesület vasárnapi közgyűlésén úgy döntött, civil szervezetként megőrzi önállóságát, de nem határolódik el a politikától, elfogadja, hogy az Együtt 2014 választói mozgalom tagjai pártot alapítanak és azt, hogy lesznek millások, akik ebben aktív szerepet vállalnak. A Milla nem kíván a választásokon indulni, jelölteket állítani, pártpolitikai küzdelemben részt venni, de elfogadta, hogy szigorú garanciák mellett millások is politizálhatnak - közölték kedden.


Pártot csak magánemberek alakíthatnak, így a Milla Egyesület ha akarna sem csatlakozhatna egyetlen párthoz sem - hangsúlyozta ezzel kapcsolatban az MTI-nek küldött reagálásában a Haza és Haladás. Hozzátették: az Együtt 2014 párttá alakulását követően mind a Magyar Szolidaritás Mozgalom, mind a Haza és Haladás Egyesület megőrzi civil szervezeti formáját, ugyanúgy, ahogy a Milla, és a három szervezet közötti együttműködés is megmarad. A Milla vasárnapi döntései nem megváltoztatják, hanem megvalósítják a párttá alakulással kapcsolatos közös döntéseket - jegyezték meg.


Az Együtt 2014 választói mozgalom elindulását tavaly október 23-án a Milla Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, valamint a Haza és Haladás Egyesület közösen hirdette meg. Bajnai Gordon volt kormányfő január elején az MTI-nek azt mondta, hogy az Együtt 2014 várhatóan a következő hónapokban párttá alakul. Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke a múlt héten újságíróknak elmondta: még március 15. előtt beadják pártalapítási kérelmüket a bíróságra, ezután kezdenek hozzá a tagtoborzáshoz. A várhatóan társelnöki rendszerben működő Együtt 2014 április végéig dönt egyéni választókerületi felelőseiről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite