2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonHázi cigarettagyár Gyöngyösön

Házi cigarettagyár Gyöngyösön


Egyedi cigarettagyártó berendezésre bukkantak a pénzügyőr nyomozók Gyöngyösön egy lakóház garázsában - tájékoztatta vasárnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

cigarettacsempeszek


A gépezet lefoglalt, mindössze 30 kilogrammos prototípusa fél óra alatt egy karton cigaretta legyártására alkalmas. A gépi meghajtású berendezés lényegében egy spirállal tolja a dohányt a papírba - közölte a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának a sajtószóvivője. A garázsban tetten ért három férfi ellen, jövedékkel való visszaélés, illetve annak elősegítése megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - tette hozzá Jánvári Regina.


Mint elmondta: a csalókra még azt megelőzően csaptak le, hogy elkezdődött volna a gépezet sorozatgyártása. Ugyanis a NAV információi szerint az ország különböző pontjain ügyködő orgazdák és dílerek már élénken érdeklődtek a találmány iránt. A berendezés mellett hamis matricákat, ismert márkajelzésekre kísértetiesen hasonlító emblémákkal ellátott kartonokat is találtak a nyomozók; ezekkel egyértelműen a jövedéki adó kijátszása volt a csalók célja.


A nyomozók egyszerre három helyszínen tartottak házkutatást, a gépen és a kellékeken kívül azokat a laptopokat is lefoglalták, amelyeken a találmány terveit tárolták. A gyanúsítottak, amennyiben bebizonyosodik az adószabályok megsértése, akár két évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak - mondta a sajtóreferens.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite