2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonHázi őrizetbe került Tasnádi Péter

Házi őrizetbe került Tasnádi Péter


tasnadiEgy hónapra házi őrizetet rendelt el a bíróság Tasnádi Péterrel szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.


A másik gyanúsítottal szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el, ő szabadlábon maradhat. Az ügyészség megfellebbezte a döntést, mivel álláspontja szerint mindkét gyanúsítottal szemben feltétlenül szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés részben a szökés, részben pedig a tanúk befolyásolása, megfélemlítésének veszélye miatt - mondta Skoda Gabriella. Tasnádi Pétert és társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.
A végzés tehát nem jogerős. Az MTI kérdésére, hogy mikor születhet végleges döntés az ügyben, az ügyészség szóvivője elmondta: a Fővárosi Bíróságnak nincs konkrét határidő előírva, de az ilyen jellegű intézkedéseket általában soron kívül elbírálják, így szerintük két héten belül meglesz a döntés.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton négy órán át tartó meghallgatás után halasztotta másnapra a döntést a még csütörtökön őrizetbe vett Tasnádi Péter előzetes letartóztatása ügyében. Tasnádi Pétert és egy társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztálya, és a rendőrség pénteken kezdeményezte az előzetes letartóztatást, amelyet az ügyészség is indítványozott.
Tasnádi Pétert és társát, Sz. T.-t a BRFK műveleti osztály munkatársai Budapesten, Pesterzsébeten, a Topánka utca és Ady Endre utca kereszteződésénél, egy vendéglőben fogták el pénteken. Tasnádi budai lakásában házkutatást is tartottak.
A rendőrségi közlés szerint "a nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010 áprilistól szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el".

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite