2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonVám-és Pénzügyőrség tartott házkutatást Pintér Sándor cégénél

Vám-és Pénzügyőrség tartott házkutatást Pintér Sándor cégénél

Pintér SándorHázkutatást tartott a vám- és pénzügyőrség a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél, amelynek elnöke Pintér Sándor, az Orbán-kormány volt belügyminisztere. A vámosok egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben, és hallgat a cég is. A nyomozók több köteg irattal és számítógépekkel távoztak.


A vám- és pénzügyőrség kommandósokkal tartott házkutatást a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél szerda délelőtt. Független Hírügynökség szerint a nyomozók számítógépeket és több ezer oldalnyi iratot foglaltak le a cég Budapesten, a XIV. kerületi, Angol utcában található székhelyén. Az épületéből szerdán délután egy órakor jöttek ki a nyomozók, és az autójukba több köteg iratot, illetve számítógépeket tettek be.
A cég Pintér Sándor, az Orbán-kormány volt belügyminiszterének érdekeltségébe tartozik, a cég honlapja szerint Pintér a társaság elnöke, a vezérigazgató pedig az a Tasnádi László, aki az APEH bűnügyi igazgatóságát vezette, de felmentették, mert engedély nélkül adott információkat a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.
Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI megkeresésre annyit közöl: valóban zajlanak nyomozati cselekmények, de nem tudja megerősíteni azok helyszínét.
A HírTV szerint egy adócsalás és pénzmosás miatt indult nyomozásban tartottak házkutatást. A nyomozók a biztonsági szolgálattal "egyik bérlőjéhez köthető bérbeadási szerződést és a hozzá kapcsolódó számlákat, bankszámlakivonatokat" foglalták le - közölte a Hír Tv, a beszámolóból azonban az nem derült ki, hogy konkrétan Pintér cégét érinti-e az eljárás.
A társaság honlapja szerint egyebek mellett objektumőrzést végez több bank és közszolgáltató, valamint állami cégek, a Magyar Honvédség, és bevásárlóközpontok számára, de kapcsolatban áll számos minisztériummal, a Magyar Rádióval, a TV2-vel is.

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite