2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonHázkutatás volt a BKV székházában

Házkutatás volt a BKV székházában


Házkutatást tartott a rendőrség a BKV székházában hétfő este - értesült az Index hírportál. Információik szerint a nyomozók elsősorban Kocsis István volt vezérigazgató, Olti György volt vezérigazgató-helyettes és két további volt BKV-s vezető anyagaira voltak kíváncsiak. A BKV tájékoztatása szerint hat szerződéssel kapcsolatban kértek be információkat. Tarlós István főpolgármester szerint az előző ciklus ügyeit érinti a házkutatás.

bkvegy


Az Index információi szerint a házkutatás kapcsolatban lehet a hírportál három évvel korábbi cikke nyomán kezdett nyomozással. A BKV-s offshore-szerződésekkel kapcsolatban a VII. kerületi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályán indult nyomozás 2009. áprilisban. Az MTI megkeresésére a BKV közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya hat szerződéssel kapcsolatban kért információkat. A BKV jelezte: a szerződéssel kapcsolatos anyagokat korábban már átadták a rendőrségnek.


Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében azt mondta: egyértelműen az előző ciklus ügyeit érinti a házkutatás; őt azonnal értesítették róla. Hozzátette: kíváncsian várják a fejleményeket. Az Index számolt be elsőként arról, hogy Kocsis István még frissen kinevezett BKV-vezérigazgatóként mások mellett két offshore céggel is "furcsa szerződést" kötött 2008 végén.


A ciprusi Dandy Trading Ltd.-vel a devizapiaci változások hatásainak elemzésére 78.500 euróért (jelenlegi árfolyamon mintegy 23 millió forintért), a svájci székhelyű Everest Capital S.A.-val pedig a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére (a pénzügyi válság tükrében) 81.900 euróért (csaknem 24 millió forintért) szerződött a társaság - olvasható az Index szerdai írásában.

 

Forrás: Index/MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite