2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHáztáji gazdálkodásra tanítanak Nógrádban

Somosi mintaporta - Háztáji gazdálkodásra tanítanak Nógrádban


Elsősorban fiatalokat és gyerekeket vonnak be a háztáji gazdálkodásra tanító programba a Nógrád megyei Somoskőújfaluban, a Somosi mintaporta című projekt keretében - tájékoztatta az egyik pályázó egyesület tagja hétfőn az MTI-t.

nogradmegyeegy

Molnár Zoltán, a Somosi Kultúráért Egyesület tagja elmondta: az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán 28,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egyesületük a Magyar Madártani Egyesület Nógrád megyei csoportjával közösen a projektre, amely azt célozza, hogy a falun élő fiatalok használják újra azokat a természetes erőforrásokat, amelyek a nagyszülők korában az élet természetes részei voltak.

A projekt összköltsége 30,4 millió forint, a különbözetet a két szervezet saját forrásból biztosítja - tette hozzá Molnár Zoltán.

Elmondta, a Salgótarjánnal szomszédos Somoskőújfalun már megvásároltak egy könnyen megközelíthető portát, amelyen egy 70-80 éves épület áll nagyméretű kerttel, gyümölcsössel.

A helyi és a környékbeli fiatal párokat, valamint a somoskőújfalui, a salgótarjáni óvodásokat és iskolásokat tanítják meg a következő hónapokban kertművelésre, zöldségek, gyümölcsök termesztésére, feldolgozására.

A szeptemberig tartó programban legalább 600 ember vesz majd részt. A felnőtteknek 60 órás elméleti és gyakorlati képzést is szerveznek.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite