2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonDK:Hazudik a Heti Válasz!

DK: Hazudik a Heti Válasz!


A Hetivalasz.hu honlapon 2012. 08. 09-én megjelent "Kérlelték Gyurcsányt, de nem volt politikai akarat Portik elfogására" című, valamint ugyanezen hetilap 2012. 08. 09. számában megjelent "Tudom, hol kell olajozni a szekeret" című írásaival kapcsolatban a Demokratikus Koalíció a következőket szögezi le:

demokratikus_koalicio

(1) A mindenkori miniszterelnök, így Gyurcsány Ferenc is, átlagban évi mintegy 10.000 levelet, e-mailt kap. Ezeket a leveleket, beadványokat külön munkatársi gárda gondozza, válaszolja meg. Nem történt ez másképpen Riskó Tibornak a hetilapban említett levele esetében sem.A gondos ügykezelést mutatja az, hogy az illetékes hivatal egyik vezető tisztviselője személyesen is találkozott a levél szerzőjével.A Heti Válasz említett cikkei durva csúsztatással azt a benyomást keltik, mintha a miniszterelnök, illetve az illetékes hivatal Riskó Tibor levelét elfogultan kezelte, és Portik Tamást védelemben részesítette volna. A Demokratikus Koalíció határozottan visszautasítja és elítéli ezt a mélyen erkölcstelen, minden alapot nélkülöző vádaskodást.

(2) Az említett cikkek szerint a rendőrségen azt közölték a panasztevő családtaggal, hogy "nincs politikai akarat a Portik-téma rendezésére". A Demokratikus Koalíció felszólítja a Heti Válasz szerkesztőit, nevezzék meg, hozzák nyilvánosságra ennek a súlyos vádnak a forrását, az állítást megalapozó bizonyítékokat.

(3) A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy a Gyurcsány-kormányok idején - a jelenlegi helyzettel szemben - Magyarországon független igazságszolgáltatás létezett, a kormánynak sem módja, sem szándéka nem volt az igazságszolgáltatás menetébe való beavatkozásra.

(4) A Demokratikus Koalíció felszólítja a Heti Válasz szerkesztőségét, illetve az illetékes kormányhivatalokat, hogy az objektív tájékoztatás érdekében hozzák maradéktalanul nyilvánosságra az említett cikkekben tárgyalt esettel kapcsolatos tényszerű információkat, dokumentumokat, leveleket, feljegyzéseket.

(5) A Demokratikus Koalíció a leghatározottabban visszautasítja és elítéli azt a Gyurcsány Ferenccel szemben megfogalmazott alaptalan, aljas, csúsztatásokon alapuló vádaskodást, amely azt a benyomást kelti, mintha a volt miniszterelnök hivatali idejében bűnözőket, bűnözői csoportokat vett volna védelmébe. Demokratikus Koalíció Sajtóiroda

Kiadó: Demokratikus Koalíció

Forrás: OS/MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite