2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHELYREIGAZÍTÁS az LMP: nem létező bátonyterenyei beruházás kapott uniós pénzt című cikkük vonatkozásában

HELYREIGAZÍTÁS az „LMP: nem létező bátonyterenyei beruházás kapott uniós pénzt" című cikkük vonatkozásában


Szerkesztőségünk által 2016. május 26. napján megjelentetett, a Magyar Távirati Irodától (MTI) egy az egyben átvett „LMP: nem létező bátonyterenyei beruházás kapott uniós pénzt" című cikkük vonatkozásában az alábbi helyreigazítást tesszük:


Az Ökogroup Zrt. egy intermodális logisztikai központ építésére nyert el pályázat útján 837 millió forintot (GOP-3.2.1-11-2013-0020) Állításunkkal szemben a munkálatok jelenleg is folynak, a projekt befejezési határideje az 547/2013 (XII.30.) Kormány rendelet 154.2.30. pontja alapján 2016. december 31., így jelenleg még nem elvárandó a 100%-os készültségi fok. A beruházás tehát létezik, a logisztikai központ felépítése érdekében jelenleg is folyamatos a munkavégzés.


Az NGM részéről, minden folyósítást megelőzően, több alkalommal ellenőrizték a projekt kivitelezési munkáit, és kizárólag azt követően utalták át, a számlákkal igazolt összeget. A cikkünkben hivatkozott tervező bejelentésére még egy „szabálytalansági eljárást" is lefolytattak, de ennek során is mindent rendben találtak.


A logisztikai központ megtervezésére az Ökogroup Zrt. a Nagy és Társa Bt.-vel kötött vállalkozási szerződést bruttó 30.988.000,-Ft díj meghatározásával, de a hibás és késedelmes teljesítés okán attól elálltak. Ökogroup Zrt. tájékoztatása szerint a terveket a vállalkozó fél éves késedelemmel adta át, úgy, hogy a késedelemmel okozott kár tudatában a vállalkozói díjat jelentősen meg is emelte.


A pályázat megvalósítása a tervek késedelmes átadása okán már sajnos az elején késedelmesen indult. A tervek felhasználását késleltette továbbá, hogy vállalkozó munkáját a MÁV Zrt. nem hagyta jóvá - kiemelve, hogy arra egy évvel ezelőtt már felhívta a figyelmét a tervezőnek, valamint az építési hatóság is több 30 pontos hiánypótlást adott ki az engedélyezés során. A vállalkozói szerződés alapján a terve engedélyezésére való leadási határideje 2014.02.14. napja volt, míg a MÁV elutasító határozata 2014.11.21. napján kelt, tehát a teljesítési határidő lejáratát messze meghaladóan még jóváhagyott terv sem volt.


A kivitelezési munkák megkezdése során egyértelműen kiderült, hogy a késedelmesen benyújtott tervek alapján a kivitelezés nem valósítható meg. A hibákat vállalkozó többszöri felhívás ellenére nem javította ki, így az Ökogroup Zrt. számára nem maradt más út, mint a szerződéstől való elállás, és a kárba veszett két év munka újrakezdése.


Az Ökogroup Zrt. ügyvédi képviseletén keresztül a fenn nevezett cikk tartalma miatt az alábbi helyreigazítást kérte az általunk leközölt „LMP: nem létező bátonyterenyei beruházás kapott uniós pénzt" című cikkük kapcsán:

  • több alkalommal, minden pályázati kifizetést megelőzően tartott helyszíni ellenőrzést az NGM;
  • a logisztikai központ kivitelezése folyamatban van, teljesítési határideje: 2016 december 31.;
  • az eddig elvégzett munkák értéke pontosan igazolhatóan, ellenőrzötten megegyezik a pályázati forrásból és saját erőből kifizetett összegekkel;
  • az ügyben nem tett feljelentést magánszemély, az kizárólag a saját, vélt polgári jogi igénye miatt történt;
  • a kivitelezés 2016. december 31. jogszerűen befejezésre kerülhet, ami meg is fog történni.


MEDIA TODAY KFT. egyértelműen leszögezi, hogy a fenn nevezett cikket jóhiszeműen a Magyar Távirati Irodától egy az egyben, minden módosítás nélkül vette át. A cikkben sem a Nógrád24.hu szerkesztősége, sem pedig a Kiadó nem állította a cikkben foglaltakat, hanem ahogyan az az MTI cikk címében is szerepelt a cikk tartalmát az LMP politikusa állította. Továbbá a MEDIA TODAY KFT. kijelenti, hogy jelen Helyreigazítás tartalmáért, esetleges valóság tartalmáért semmilyen jellegű felelőséget nem vállal. Az Ökogrup Zrt. által kért helyreigazításnak eleget téve az ügyvédi iroda által közölt tartalmakat adtuk közre!

 


2016-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite