2021. szeptember 24., péntek - Gellért
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHét baleset történt Nógrád megyében

Hét baleset történt Nógrád megyében


Az elmúlt három nap alatt Nógrád megye rendőrei hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a NÓGRÁD24.hu-val.

balesetnograd07292021

Fotó: police.hu


Egy 29 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2021. július 26-án 20 óra 55 perc körül Szécsényben, a Rimóci úton, amikor egy balra ívelő kanyarban, az úttestről lehaladt és két fának ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.


Az elmúlt három napon a rendőrök Nógrád megye közútjain további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a tapasztalatok alapján a nyári forróságban jelentősen csökken az autósok koncentrációs képessége, tompul a figyelmük, hajlamosabbak lehetnek az agresszív és durva szabályszegésekre. Nagyobb számban előfordulhat a sebességhatárok túllépése, a szabálytalan előzés, a hirtelen kormánymozdulat és váratlan manőver.


A napokig tartó hőség megviseli a szervezetet, gyakran a közlekedők türelmetlenségét válthatja ki, emellett a járművezetők körében jelentősen emelkedik a rosszullétek száma is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.


Ha tehetik, kerüljék a legmelegebb órákban történő elindulást! Tartsák be a sebességhatárokat és óvakodjanak a hirtelen manőverektől, kormánymozdulatoktól. Kérjük, aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni! Ajánlott kellő mennyiségű folyadék fogyasztása és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Soha ne hagyjanak a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2021-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite