2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonHét év fegyház egy tolnai kábítószer-kereskedőnek

Hét év fegyház egy tolnai kábítószer-kereskedőnek

Hét év fegyházbüntetésre ítélt pénteken, nem jogerősen, a Tolna Megyei Bíróság egy kábítószer-kereskedelemmel vádolt tolnai férfit, aki Hollandiából szállított drogot Magyarországra.

Drogfogás

A bíróság Dóczi Attilát kábítószerrel való visszaélés miatt mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésül hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve 142 ezer 500 forint vagyonelkobzással sújtotta.

A 42 éves férfi a tényállás szerint 2009-ben és 2010-ben speedport, speedpasztát, valamint 944 hallucinogén hatású MCPP-tablettát hozott Hollandiából. A kábítószer értékesítésével a büntetőper elsőrendű vádlottját, a szintén tolnai Kiss Krisztiánt bízta meg. A kábítószerfüggő fiatalember a speed egy részét a hartai diszkóban adagonként 2500-3000 forintért adta el, kisebb részét saját használatra megtartotta. A vádirat szerint Dóczi a drog ellenértékeként 1,2 millió forintot követelt a 22 éves férfitól, akit veréssel is fenyegetett. Kiss Krisztiánt a rendőrség tavaly márciusban, házkutatás után vette őrizetbe. Társát európai elfogatóparancs alapján, két hónappal később, Rotterdamban fogták el.

Dóczi Attila, aki jelenleg a Baranya Megyei Bíróság ítélete alapján közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem miatt 1 év 10 hónapos börtönbüntetését tölti, az eljárás során tagadta, hogy kábítószert adott volna át a fiatalembernek, azt állította, hogy műszaki cikkek értékesítésével bízta meg.

A bíróság döntően az ügyészség által megállapított tényállást fogadta el, és az elsőrendű vádlott vallomása, valamint a bizonyítékok zárt láncolata alapján állapította meg a férfi bűnösségét.

Kiss Krisztián 3 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, a perben fogyasztóként és kábítószer-átadóként szereplő Felker Istvánt 3 év próbára bocsátották. A bíróság a három férfit - különböző mértékben - további 1,8 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Az ítélet ellen Dóczi Attila felmentésért fellebbezett, Kiss Krisztián védője, valamint az ügyész három nap gondolkodási időt kért; Felker István tudomásul vette a határozatot.


Forrás: MTI/HÍR PORT 24

 

2011-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite