2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonHétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok

Hétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok


Az esti órákban is várható intenzív esőzés, villámlás, viharos szél, jégeső. Csak rövid időre csendesedik az időjárás, hétfő estig is többfelé alakulhatnak ki zivatarok - tájékoztatta a meteorológiai szolgálat vasárnap az MTI-t, megjegyezve: az Országos Meteorológiai Szolgálat épületét érő villámcsapás következtében előrejelzésük korlátozott mennyiségű információn alapul.

esoegy


A kora esti órákban elsősorban északkeleten és a Dél-Dunántúlon lehet elszórt zivatarra számítani, néhol felhőszakadással, jégesővel. Később dél felől valószínűleg újabb zivatarzóna érkezik, amely főként a középső országrészt érintheti. Itt előfordulhat villámlás, jelentős mennyiségű - akár 20-40 milliméter - csapadék hullhat, esetleg rövid ideig viharossá fokozódhat a szél, és néhol jégeső is lehet.


Hétfő délelőtt átmenetileg ismét kissé csendesebbre fordul az idő, majd újra megindul a zivatarok képződése. Hétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok, többfelé felhőszakadással, néhol jégesővel és viharos széllel. Az Alföldön akár hevesebb zivatarok is lehetnek, amelyeket nagyobb méretű jég és akár 70-80 kilométer/órás erősségű szél is kísérhet.


A meteorológiai szolgálat korábban tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárost érintő zivatarokat kísérő villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzési információi átmenetileg nem frissülnek. A hiba elhárításán jelenleg is dolgoznak.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite