2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHét vasúti járatpár visszaállítását kezdeményezi Balassagyarmat

Hét vasúti járatpár visszaállítását kezdeményezi Balassagyarmat


Balassagyarmat azt javasolja, hogy a június 15-étől életbe lépő új vasúti menetrendbe kerüljön vissza hét vasúti járatpár - mondta az MTI-nek Medvácz Lajos (Fidesz) polgármester pénteken.

vonategy

Medvácz Lajos szerint reálisak az igényeik, hiszen április 15-ével 35 járatot szüntettek meg a térségben, ebből hetet állíttatnának vissza.

A járatok egyike a Keleti pályaudvar és Balassagyarmat között közlekedő sebesvonat, amelynek megszüntetése a polgármester szerint óriási botrányokkal jár. Emellett a Balassagyarmat-Ipolytarnóc, Balassagyarmat-Aszód, és Balassagyarmat-Vác vonalakon közlekedő járatokról van szó.

A polgármester azt is nonszensznek nevezte, hogy a Balassagyarmatra adott, Balassagyarmat felirattal ellátott Desiro vonatok Debrecen környékén szolgálnak.

A nyugat-nógrádi városban április 3-án lakosok, diákok, vasutasok, polgármesterek, szakszervezeti vezetők tartottak tiltakozó demonstrációt a vasúti járatcsökkenés ellen. Medvácz Lajos polgármester, valamint Balla Mihály és Nagy Andor, a balassagyarmati és a szécsényi térség fideszes országgyűlési képviselői 5-én Völner Pál államtitkárral tárgyaltak, és azt az ígéretet kapták, hogy az újabb menetrendet folyamatos egyeztetéseken alakítják ki.

Mint Medvácz Lajos elmondta: menetrendi javaslatukat és a szakmai háttéranyagokat eljuttatják Fónagy János májustól kinevezett kormánybiztosnak.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite