2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHétvégén rendezik a 23. Salgótarjáni Ugrógálát

Hétvégén rendezik a 23. Salgótarjáni Ugrógálát


Immár 23. alkalommal rendezik meg a nógrádi megyeszékhely közelében, a festői szépségű Somoskőn a hagyományos salgótarjáni ugrógálát.

Ugrógála


Az első Ugrógálát 1986-ban rendezte meg Angyal János a nézőket és a szakmát is meghökkentő újításával, amikor a hagyományokkal szakítva nem stadionban, hanem Salgótarján szívében, a Fő téren szervezett magas- és rúdugró versenyt. Az unikális helyszín, az emeletmagasságokban röpködő rúdugrók, a csinos magasugrónők és az ugrásokat kísérő zene hamarosan kíváncsi érdeklődők seregét vonzotta a térre. A szurkolók közelsége, a különleges atmoszféra magával ragadta az ugrókat is. A kisgyerekektől az idősebb szurkolókig mindenki szájtátva figyelte az atléták produkcióját.

A várakozáson felüli közönségsikert folytatás követte és páratlan mértékben fejlődött az Ugrógála népszerűsége és hírneve. Az elmúlt 23 év alatt a nemzetközileg elismert sporteseményen és kiemelt jelentőségű idegenforgalmi látványosságon 5 földrész, 36 ország 610 atlétája vett részt. A támogatóknak és szponzoroknak köszönhetően világklasszis ugrók sora, köztük 15 olimpiai és világbajnok: Bubka, Sotomayor, Kosztadinova, Iszinbajeva, Austin, Holm, Kljugin, Pedroso, Ribakov Szleszarenko, Taraszov, Ukhov, Vlasic, Voronyin, Jeleszina tette kiváló eredményével felejthetetlenné szereplését. 1999-ben új helyszínre költözött az Ugrógála. A festői szépségű, történelmében gazdag Somoskői vár lábánál fekvő Váralja Sportcentrumba.

2010. szeptember 18-án, szombaton immár 23. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Ugrógála Somoskőn, a csodás fekvésű vár alatti sportcentrumban. Angyal János versenyigazgató ezúttal is nívós mezőnyt hozott össze.

Férfi és női magasugrásban várhatóan 7 ország 19 atlétája méri össze tudását. A férfiaknál 3 versenyző rendelkezik 230 cm-es eredménnyel. A győzelemre a legnagyobb eséllyel az olasz CAMPIOLI és az orosz TSVETKOV pályázik, de a két fiatal tehetség, az alig 20 éves orosz MUDROV és az olasz CHESANI is beleszólhat az első hely megszerzésébe.
A legfiatalabb résztvevő a 17 éves BAKOSI Péter, a távolugró országos bajnok Senczi Erika és a hármasugró országos csúcstartó Bakosi Béla gyermeke.

A nőknél az ukrán OKUNEVA Oksana rendelkezik idén a legjobb eredménnyel, 192 cm-el, míg a magyar bajnok BABOS Rita 186 cm-ig jutott.
Két korábbi cseh Ugrógála-győztes is elfogadta a meghívást. DUBNOVÁ 2008-ben, míg LALÁKOVÁ 2005-ben győzött Somoskőben.

Az Ugrógála délelőtti programja a "Dobj és Nyerj!" kosárlabda dobó versennyel színesedik. A versenyen bárki részt vehet, aki a helyszínen benevez és 3 dobást végez a büntetővonalról. A résztvevők értékes díjazásban részesülnek.

Program:
2010. szeptember 18. szombat Somoskő Váralja Sportcentrum
10.00 - 14.00 "Dobj és Nyerj!" kosárlabda dobó verseny
15.30 Férfi magasugrás
17.00 Női magasugrás


Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite