2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóHétvégén tartják a gyermekvasút napját

Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten


Erdőismereti előadások, séták és kiállítások is szerepelnek a gyermekvasút napja szombati rendezvényén Budapesten.

gyerekvasut


A Gyermekvasút, a Gyermekvasutasokért Alapítvány és a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány idei rendezvényén a gyermekvasút környékének természeti értékeit is bemutatják az érdeklődőknek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


A Széchenyi-hegy állomáson térzenével és zászlófelvonással kezdődik az esemény, majd az alkalmi különvonat, a gyermekvasút újjáépített, környezetkímélő dízelmozdonya menetrend szerint fog elindulni. Az utazás alatt a résztvevők a különvonat egyik kocsijában szakavatott erdőpedagógustól ízelítőt kapnak erdőismeretből.


A Szépjuhászné állomáshoz közeli Pilisi Parkerdő Zrt. Erdészeti Információs Központjában megnézhetik a Wágner Károly Erdészeti Szakkönyvtárat, meghallgathatják a Budai-hegység flórájáról és faunájáról szóló előadást, és fölkereshetik a budaszentlőrinci pálos kolostor eddig feltárt romjait.

A vasútüzem iránt érdeklődők megismerhetik az állomás biztosító berendezését és a számítógépes menetjegykiadás technikai hátterét. A természetkedvelők a Hárs-hegyi Örökerdő tanösvényen körsétán, a Hűvösvölgybe érkezők pedig a Gyermekvasutas Múzeum kiállításán, valamint a vasútmodell és vontatási telep bemutatóján vehetnek részt.Az esemény a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozat évadnyitója.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite