2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHétvégi tűzesetek Nógrád megyében

Hétvégi tűzesetek Nógrád megyében


Nyolc szabadtéri tűzeset, egy kéménytűz és egy téves jelzés történt Nógrád megyében az elmúlt hétvégén - - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

tuzoltok02

Képünk illusztráció!


A tűzoltókat nyolc alkalommal riasztották szabadtéri tűzesethez szombaton. Bátonyterenyére háromszor is vonultak a nap során: egyik helyszínen háromszáz, a másikon hétszáz négyzetméteren, míg a harmadikon egy hektáron égett a szárazfű és a bozótos. A tüzeket a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjai oltották el. Nógrádmegyerben kétszer is felcsaptak a lángok szombaton, egyik alkalommal egy, másik alkalommal tíz hektárnyi területen keletkezett nádastűzhöz riasztották a szécsényi hivatásos tűzoltókat, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjait.


Dejtáron ötszáz négyzetméteren égett az árokpart és a bozótos, Etesen három hektár szárazfű lángolt, Bérre pedig négy hektáron lángokban álló nádashoz vonultak a tűzoltók. Ezeket a tüzeket a berceli hivatásos tűzoltók, a KSM, valamint a héhalmi és érsekvadkerti önkéntes tűzoltók fékezték meg, Etesen pedig három helyi polgárőr is bekapcsolódott az oltási munkálatokba.


Történt szombaton egy kéménytűz is: egy salgótarjáni családi ház különálló kazánházában található kéményben csaptak fel a lángok koraeste. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították az égésterméket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kazánt csak a helyszíni műszaki felülvizsgálat után lehet újra üzembe helyezni. A lakók elhelyezéséről nem kellett gondoskodni, mert a fűtés más fűtőberendezésről megoldott.


Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/NÓGRÁD24

 

2016-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite