2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHétvégi viharkárok Nógrád megyében

Hétvégi viharkárok Nógrád megyében


jégesőSzombaton és vasárnap is ismét sok helyen okozott gondot a megyében a hirtelen lezúduló zivatarok, esőzések. A Nógrád24.hu-nak Szeles Péter a Nógrád megyei Katasztrófa Védelem sajtófőnöke elmondta, hogy az elmúlt hétvégén a tűzoltókat összesen húszszor riasztották.


Szombaton Kutasu településen a Petőfi utcában a hegyről lezúduló víz következtében a patak kilépet a medréből, ezért több lakóházat veszélyeztetett a víz. A balassagyarmati tűzoltók a hordaléktól megtisztították a patakmedrét. Kitelepítésre nem került sor.


Zagyvarónán szintén műszaki mentésre került sor, ahol a helyi patak kétgyűrűs rendszere eltömődött a hegyekről lezúduló hordaléktól. A helyszínre kiérkezett salgótarjáni tűzoltók és a Nógrád megyei Katasztrófa Védelem munkatársai erőgép segítségével megtisztították az áteresztő rendszert. Zagyvarónán az alacsonyabban fekvő részeken három házat zárt körbe a víz.


Alsótoldon a Nagymező utcában okozott gondot a szombati vihar. Herecsényben a Béke úton több lakóház pincéjébe szivárgott be a 30-35 cm-es víz. Mind két településen a helyi lakosság megkezdte a gyors védekezést.


Vasárnap Szanda és Becske településeken borsó nagyságú jégeső esett, amely kárt okozott a vetésben és gyümölcsfákban egyaránt.


Kékbodonyban szintén a hegyről lezúduló víz okozott problémát vasárnap. A vízelvezető árkok megteltek, és a víz sodrásának erősségét mutatja az is, hogy az árok betonlapjait is magával sodorta a lezúduló víztömeg - mondta a Nógrád24.hu-nak Szeles Péter a Nógrád megyei Katasztrófa Védelem munkatársa. A település belterületén az aszfaltban is kárt okozott az áradás.


Herecsényben a Feketevíz nevezetű patak öntötte el a település óvodájának udvarát. A szakemberek és a település lakossága két szivattyú segítségével kiszivattyúzták a vizet az óvoda udvaráról.


A hétvégi viharkárok okozta anyagi kárfelmérés folyamatosan történik.

 

Forrás: Nógrád24.hu

2010-05-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite