2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonHeves az egyik legbiztonságosabb megyénk

Heves az egyik legbiztonságosabb megyénk


Heves az ország egyik legbiztonságosabb megyéje az elmúlt év statisztikai adatai alapján - jelentette ki kedden Egerben évértékelő sajtótájékoztatóján a megye rendőrfőkapitánya.

Eger


Az ismertté vált bűncselekmények tekintetében ugyanis Heves a 16-17. helyen áll a megyék és a főváros rangsorában - közölte Ormossy Attila. A gazdasági válság közepette különösen kedvező a vagyon elleni bűncselekmények, azon belül a betöréses lopások számának csökkenése - tette hozzá a rendőr ezredes.


A főkapitány 2011 egyik legfontosabb feladatának nevezte a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását. Hozzátette: fel kell fedni az okokat, amelyek a kedvező statisztikák ellenére rontják a biztonságérzetet.
A főkapitányság létszámbővítést tervez az év második felére, 99 új rendőrrel gyarapszik a jelenleg 795 fős állomány - mondta Ormossy Attila.


Kérdésekre válaszolva a 2010-es év sikerei között említette egy jelentős forgalmat lebonyolító kábítószer-kereskedő banda, illetve egy fénymásolt 20 ezer forintosokat terítő társaság lefülelését. Mindkét ügy folyamatban van.
Ugyancsak vizsgálják annak a két orvos szakértőnek az ügyét, aki kedvező véleményt adott leszázalékolásokhoz és nyugdíjazásokhoz, alkalmanként 100-150 ezer forintért.


A negatívumok között említette, hogy minden erőfeszítésük ellenére növekedett az idős emberek sérelmére megtévesztéssel elkövetett lopások száma, illetve hogy a zseblopások tekintetében Heves megye a főváros után a második helyen áll.
Nem csökkent a halálos balesetek száma sem, 2009-hez hasonlóan 2010-ben is 26-an haltak meg a megye útjain - mondta Ormossy Attila.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite