2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHeves zivatarok és erős szél várható kedden Nógrád megyében

Keddre másodfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt


A hőség miatt keddre már csak citromsága, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki több megyére a meteorológiai szolgálat. A várható viharos szél miatt azonban négy megyére és Budapestre másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: az éjszaka átvonuló hidegfront hatására kedden az ország nagy részén megszűnik a hőség, csupán az ország délkeleti felén várható 25 fok körüli átlaghőmérséklet.

A veszélyjelzés szerint kedden is 25 Celsius-fok feletti középhőmérséklet várható Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében. Így ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A meteorológiai szolgálat kiemelte továbbá, hogy az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos - akár 70-100 kilométer/órás - széllökések kísérik. Kedden napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos lökések.

Mint írták, a jelenlegi számítások alapján a fronthoz kapcsolódó zivatarok nem lesz különösen erősek. Késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat zivatar, amelyet akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések kísérhetnek, és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabokra is számítani lehet.

A keddre virradó éjszaka során a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben, majd napközben főként a Tiszántúlon kell készülni szórványos zivatarokra és szélrohamokra. Délután már csak az északkeleti országrészben várhatók zivatarok - tették hozzá.

A legerősebb széllökések Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyében a 90 kilométer/órát is meghaladhatják. Ezért ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A heves zivatar miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés vonatkozik Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapest területére.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite