2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
KultúraHey, June! - Vasárnaptól a Müpában

Hey, June! - Vasárnaptól a Müpában


Emilio, a Balkan Fanatik, a Firkin, a 30Y és a PASO szerepel a Művészetek Palotája (Müpa) júniusi Hey, June! című könnyűzenei koncertsorozatában; a vasárnap kezdődő és egy héten át tartó rendezvény keretében a fellépők tőlük szokatlan produkciókkal készülnek.

mupa


Hatodik alkalommal tartja meg hagyományos nyárköszöntő könnyűzenei programját, a Hey, June!-t a Művészetek Palotája. A vasárnapi nyitóesten a Müpa Fesztivál Színházában a legtehetségesebb dzsesszzenészek között jegyzett Emilio a Roy&Ádám Trio közreműködésével lép fel. A beatbox technikát alkalmazó énekes ezúttal könnyűzenei repertoárjából válogat; kíséretében fellép többek között Oláh Tzumo Árpád billentyűs, Horváth Plútó József bőgős és Borlai Gergő dobos.


Szerdán a Balkan Fanatik ad különleges műsort. A népzene és az elektronika elegyítésével egyéni stílust kialakító csapat arca és mindenese Jorgosz Tzortzoglou, a zenei felelős a billentyűs hangszereken és egyéb kütyükön játszó Lepés Gábor (Lepe). "Azért megmutatjuk a zenekar progresszív oldalát és előadunk vadonatúj szerzeményeket is. Tizenöten leszünk a színpadon, rajtam és Jorgoszon, valamint a Balkan Fanatikhoz még szorosan kötődő zenészeken kívül például régi társunk, MC Jammin, azaz Pásztor Anna az Anna Ú The Barbiesból, Moldoványi János dobos a Copy Conból, Salamon Bea hegedűs a Métából, az Amadindából ismert Tömösközi László pedig csőharangon, marimbán és egyéb ütősökön játszik. Velünk lesz Novák Erik filmrendező, aki a háttérvetítésekért felelős" - sorolta Lepe. A Balkan Fanatik-koncerten közreműködő legnagyobb név azonban kétségkívül Sebő Ferencé, a Sebő együttes vezetőjéé, aki az 1970-es évek elején a magyarországi hangszeres népzenei és táncházi mozgalom egyik elindítója volt. "Természetesen egy Sebő-dalt fogunk közösen előadni, amely Nagy László egyik versfordításából keletkezett, és korábban Jorgosz is játszotta a Barbaróval" - árulta el Lepés Gábor.


A Hey, June! koncertsorozat keretében pénteken a modern ír kocsmazenét képviselő Firkin Jamie Winchesterrel, az Ocho Macho zenekarral, táncosokkal és VJ-vel lép fel a Müpában, másnap az egyik legnépszerűbb hazai alternatív zenekar, a 30Y egy meghitt, mesélős műsorral és Für Anikóval áll a közönség elé (ez a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz), a június 27-iki záró koncerten pedig a tizenegy tagból álló Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) Harcsa Veronika és a Heaven Street Sevenből ismert Szűcs Krisztián közreműködésével mutatja be produkcióját.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite