2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHiányosságokat tártak fel a BÁVÜ-nél Bátonyterenyén

Hiányosságokat tártak fel a BÁVÜ-nél Bátonyterenyén


Hiányosságok feltárásával zárult le a Bátonyterenyei BÁVÜ Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ellenőrzése - értesült a Rádió Fókus.

bavu_tel


Az Állami Számvevőszék a 2008 és 2012 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét - a társaság számviteli rendszerének szabályozottságában súlyos hiányosságokat tártak fel. A BÁVÜ az ellenőrzött időszakban a közel 14 ezer lakóval rendelkező Bátonyterenye közigazgatási területén végezte a közterületek tisztántartását, a nem veszélyes hulladék gyűjtését, újrahasznosítását.


Bátonyterenye Város Önkormányzata nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tervvel, belső ellenőrzése az ellenőrzéseivel a hulladékgazdálkodás szabályszerű teljesítéséhez, valamint az önkormányzati vagyon megóvásához nem járult hozzá - olvasható a szervezet által kiadott megállapítások között. Az ÁSZ jelentése ismerteti, hogy a cégnél a lakossági díjkalkuláció sem volt megalapozott, mert hiányzott az utókalkuláció, vagyis a díjaknak a tényleges költségekkel történő összevetése.


A társaság ügyvezetőjének a számviteli szabályozási hiányosságok megszüntetésére, valamint a szabályszerű gazdálkodási gyakorlat megteremtése érdekében, a polgármesternek az adatszolgáltatási mulasztások körülményeinek kivizsgálására vonatkozóan, a jegyzőnek pedig a társaságnál lefolytatandó belső ellenőrzésre tett javaslatot az ÁSZ. Ezekre reagálva az érintetteknek intézkedési tervek kell készíteniük, melynek alkalmasnak kell lennie a feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére.

 

Forrás: Rádió Fókus/NÓGRÁD24

 

2015-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite