2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
NagyvilágHibákat találtak a Malina Hedvig-aktában

Hibákat találtak a Malina Hedvig-aktában


Malina HedvigAz ellenőrök átnézik a diáklány ellen 2006. augusztus 25-én elkövetett támadás ügyében folytatott vizsgálat, a kihallgatás, valamint a lány ellen hamis tanúzás ügyében indított eljárás aktáit - írja az Új Szó.


Hibákat találtak a Malina Hedvig-ügy nyomozási jegyzőkönyveinek vezetésében a szlovák belügyminisztérium ellenőrei, akik két hete vizsgálódnak a nyitrai rendőrségen - írja az Új Szó című pozsonyi napilap szombaton.

A magyar nyelvű szlovákiai újság szerint az ellenőrök átnézik a diáklány ellen 2006. augusztus 25-én elkövetett támadás ügyében folytatott vizsgálat, a 2006. szeptember 9-i kihallgatás, valamint a lány ellen hamis tanúzás ügyében indított eljárás aktáit, és ha szükségét látják, az ügyön dolgozó nyomozókat is kihallgathatják.
Lucia Garajová, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője szerint az eddigi vizsgálódás során a jegyzőkönyvekben több ellentmondásra és hibára bukkantak, a vizsgálat még hetekig eltarthat.

A csallóközi lányt 2006 augusztusában verték meg Nyitrán, mert magyarul beszélt. Mégis ellene folyik vizsgálat Szlovákiában 2007 óta, hamis tanúzással és a hatóságok félrevezetésével vádolják.
A szlovák főügyészség a héten közölte: nem kizárt, hogy kihallgatja a Malina Hedvig ügyvédje által javasolt tanúkat is. Dobroslav Trnka főügyész reagált így Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica javaslatára, amelyben több, eddig be nem idézett tanú például Robert Fico volt kormányfő, a főügyész felesége és a védencét kezelő pszichiáterek meghallgatását kérte. "A vizsgálatot felügyelő ügyész megfontolja ezeket a javaslatokat, és nem kizárt, hogy némelyik tanúmeghallgatásokat megvalósítjuk, természetesen Kvasnica jelenlétében" jelentette ki a főügyész.

Roman Kvasnica szerint ezzel a főügyész nem kegyet gyakorol, csak a kötelességét teljesíti. "2008 decembere óta négyszer kértem a tanúmeghallgatásokat, eddig semmibe vettek. Ezek után nem tudok úgy tekinteni erre az egészre, hogy a főügyészség elindult az igazságkeresés útján" mondta az ügyvéd.

Ha valóban sor kerül a Kvasnica által javasolt tanúk meghallgatására, akkor a Malina Hedvig-ügy vizsgálata nem zárul le a Labas-jelentés (az orvostudományi kar dékánja, Peter Labas által készített vizsgálat) javított kiadásával. Július 20-án a főügyész bejelentette: az orvostudományi kar dékánja már megkapta Hedvig teljes egészségügyi dokumentációját, és amint megírja az új jelentést, lezárják a vizsgálatot. Peter Labas dékán viszont a lap megkeresésére azt mondta, még mindig nem kapott semmit, de most már bemegy a főügyészségre és rákérdez.


Forrás: Új szó/MTI/HÍR PORT24

2010-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite