2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHinnünk kell, hogy Nógrádban is javulnak az életkörülmények

„Hinnünk kell, hogy Nógrádban is javulnak az életkörülmények"

megyenap1Bátonyterenye adott otthont a IV. Nógrádi Megyenapnak.


Dinamikusan fejlődő városnak nevezte Lavajné Dóka Éva Bátonyterenye polgármestere a IV. Megyenapnak otthont adó Bátonyterenyét. Pont ez volt, ami nehézzé tette a méltó helyszín megtalálását az ünnepi közgyűlésre, hiszen nincs egy olyan épület, ami alkalmas lenne ennyi ember befogadására, mert felújítások zajlanak a városban. Így esett a választás az idén közel 300 millió Forintból felújított Kossuth Lajos Általános Iskolára- hangsúlyozta a polgármester.

megyenap2

Becsó Zsolt, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke elköszönt a képviselők nevében is. Az októberi helyhatósági választásokig már nem lesz több közgyűlés. A ciklus elejénk elfogadott programot sikerült véghezvinni. Sikerült megőrizni a megyei intézmények működését, köztük a Szent Lázár Megyei Kórházét is- hangsúlyozta az elnök.
„A közösen elért célok szépek, ezt senki nem veheti már el, de senki ne is irigyelje. Nagyon nehéz volt ez a kormány folyamatos megszorító intézkedései mellett. A bajban összefogtunk és ez segített át ezen a nagyon nehéz időszakon"- mondta Becsó Zsolt. Nógrád Megye iránt érzet szeretet és hit segített ki. Hinnünk kell, hogy Nógrádban is javulnak most már az életkörülmények zárta gondolatait az elnök.

megyenap3

A Megyenapon adták át a Közgyűlés által alapított kitüntető címeket és díakat.

Nógrád Megye Díszpolgára Kitüntető Címet

Pekár István újságíró, televíziós szerkesztő, a Duna Televízió egykori elnöke vehette át. Pekár István Herencsényben született és ezer szállal kötődik a megyéhez. Munkája révén nagyon sokat tett a nógrádi palócság megismertetéséért, és vezetése alatt a nógrádi gazdálkodók is rendszeresen megjelenhettek a Televízióban.


Dr. Tardy János geográfus ugyancsak megkapta a kitüntető címet. Egyebek mellett 2009-től a Nógrádi Geopark Egyesület és a Novohard-Nógrád Geopark Nemzetközi Irányító Testület elnöke.

Nógrád Megye Szontágh Pál Díját


Illés Kálmán Szente község polgármestere vehette át. Az ő 1999-ben kezdődő regnálása óta működik óvoda a községben, ami mára mikrotérségi szerepet tölt be.


Dr. Tasi Borbála Mária Pásztó város címzetes főjegyzője is megkapta a díjat. Magas színvonalú felkészültségét már a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével is megköszönték.

Nógrád Megye Perliczi János Díját


Fazekas Erzsébet a pásztói Margit Kórház volt ápolási igazgatója vehette át. 46 éves munkaviszonya alatt nem csak a betegekre fordított kiemelt figyelmet, hanem a beosztottjai lelki egészségét és szakmai fejlődését is szívén viselte.

Ugyancsak ezt a díjat vehette át a Kállón működő Jázmin gyógyszertár. A patika a közösség, a gyógyszerész szakma és a gyógyszertári szolgáltatás mintaképe lehet.

Nógrád Megye Veres Pálné Díját

Murányi Sándor kiemelkedő nevelő, oktató munkájáért vehette át. 1988-tól idei nyugdíjazásáig foglakozott sajátos nevelési igényű gyermekkel. A nemzetközi Kárpát-medencei Mesemondó Verseny megteremtője. Tagja és aktivistája a Máltai Szeretetszolgálatnak.

megyenap4

Veres Istvánné is átvehette a díjat. Zongora - szolfézs szakos tanárként 43 éves pedagógusi-előadóművészi pályát tudhat maga mögött. Nagyon sokat tett munkájával a zenekultúra terjesztéséért.

 

Nógrád Megye Bérczy Károly Díját

Fábri Gábor kapta. Kiemelkedő sport eredményei és utánpótlás nevelő munkája érdemelt elismerést. A díj átadásával egy időben is zajlott az áltata életre hívott Nemzetközi Gyaloglógála és a Zelenka Emlékfutás.


Kecskés Attila NB1 es futball játékosként öregbítette a megye jó hírét. Jelenleg is aktív sportoló és sikeres vállalkozóként elősegíti a „hazai" klubok működését is, hiszen több csapatot és sportversenyt szponzorált már.

Nógrád Megye Szondi György Díját

A Nógrád Megyei Rendőr főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi-Technika Osztályának dolgozói vehették át kismagaslóan eredményes munkájukért. Nagy Tivadar alezredes az osztály vezetője köszönte meg a díjat.


Ökrös László vezető-főtanácsos a megyei védelmi bizottság titkáraként a honvédelmi és válságkezelés területén évek óta kiemelkedő és eredményes munkáját köszönték meg a díjjal.

Nógrád Megye Gazdaságáért Díjat

Csillik Zoltán posztumusz kapta meg az elismerést. A fiatalon elhunyt szakember a világ számos országában bebizonyította a magyar mérnöki értelmiség kreativitását. Cége elsősorban multinacionális vállaltok gyártó és szerelő berendezéseinek tervezésével és kivitelezésével vívta ki hírnevét. Balassagyarmathoz köthető munkássága.


A Viessmann Modellgyártó kft 18 éve működik Bátonyterenyén. A kezdeti 17 fős létszámot mára 160 fősre emelték. Folyamatosan részt vesznek a világ nagyobb játékkiállításain. Többször elnyerték már az év modellje címet is, amely termékeik egyedi jellegének, valósághű kivitelezésének köszönhető. A Bátonyterenyén működő cég fennállása óta nem került sor leépítésre, sőt folyamatos a fejlesztés. Ezért a munkáért kapták az elismerést

Nógrád Megye Sajtó Díját

az 1996-tól működő Rádió Focus kapta a történések friss, objektív közvetítéséért.
Műsorát a nap 24 órájában a korszerűen felszerelt salgótarjáni stúdióból sugározza 100W ERP teljesítménnyel, a CCIR norma szerint 100,4 Mhz-es frekvencián. Vételkörzete kiterjed Szlovákia magyarlakta területeire is.

Nógrád Megye Polgárainak Szolgálatáért Díjat

Budai Tibor Nógrád Megye Önkormányzatának Ellátó Szervezetének igazgatóhelyettese vehette át.

Nagy Lajosné 17 éve meghatározó tagja a Fáy András Szakközépiskolának Bátonyterenyén. 2001 óta vezeti a kollégiumot. Kimagasló szakmai munkáját honorálták.

Dr. Szöllős Gizella a Szent Lázár Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályának főorvosa is átvehette az elismerést. Rendszeresen végez többletfeladatot az osztályon, emellett folyamatosan képzi magát. Nagy gondot fordít a szakorvosjelöltek, rezidensek szakmai felkészítésére is.

Nógrád Megye Önzetlenség Díját

Adorján László vehette át 44 éves kiemelkedő pedagógusi pályafutásáért. Nevéhez fűződik a Gyermekekért Alapítvány létrehozása.

Dr. Láng Zsolt a II. kerület polgármestere is részesült a megyei elismerésben. A Nógrád Megyét is sújtó tavaszi áradások károsultjainak segítésére tett felhívásra elsőként a budapesti II. kerület és annak polgármestere jelentkezett. Nagyszerű példával szolgáltak szolidaritásból. Ennek nyomán jelentős összegű pénzadomány és hozzávetőleg 12 tonna ruházat, élelmiszer, bútorok, egészségügyi felszerelés érkezett a fővárosból. Így már két nógrádi elismerés van a II. kerületben, hiszen a Szécsényben szolgáló Lendvai Zalán plébános, - aki már korábban kapott megyei kitüntetést - a Pasréti téren teljesít szolgálatot.


Ricler Katalin kapta karitatív munkájáért. Családanyai teendői mellett tucatnyi alkalommal szervezett segélyszállítmányokat Németországból a Szent Lázár Megyei Kórház javára.


Szőlős Géza a Karancson végzett önzetlen és áldozatos munkásságért részesült elismerésben. A Margit Kápolnát a romokból újjáépítette, fizikai és szellemi értelemben is kivette a részét a munkálatokból. Neki köszönhető, hogy a Karancs újra közkinccsé válhatott.

Szelzák Istvánné 1966 óta dolgozik Rétságon gyermekorvosi asszisztensként. Kimagasló szakmai tevékenységét és a szabadidejében végzett sokrétű társadalmi-, közösségi és jótékonysági tevékenységéért részesült elismerésben.

Zahar Béla főtiszteletes, püspöki főtanácsos 15 éve szolgál Bátonyterenyén. A város lakosságát szolgáló tevékenysége széles körben ismert és elismert. Sokat tett azért, hogy az egyházi tulajdonban lévő templomok megújuljanak és büszkeségei lehessenek a településnek.

Nógrád Megye Kisebbségért Díjat

Fekete Imre a Kelet-Európa Misszió Alapítvány kuratóriumának vezetője kapta. Nógrád Megyében másfél évtizeddel ezelőtt kezdték kialakítani kapcsolataikat a helyi roma közösségekkel. Rendszeressen küldenek segélyszállítmányokat a megye szegény roma családjainak.

Szabóné Csorba Erika szlovák nyelvet oktató pedagógus munkáját is megköszönték. Évek óta szervezője a Nógrád megyei Folklór Fesztiválnak. Számára különösen fontos a gyökerek megismerése, a hagyományok tisztelete és ápolása.

 A város főterén kulturális és szórakoztató programokon vehettek részt az érdeklődők.

nograd24.hu

2010-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite