2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedHitelközösséget indítottak a civilek

Hitelközösséget indítottak a civilek


A civil kezdeményezést az a felismerés hívta életre, hogy hiába van lehetőség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvező forint hitel - mondta a hitelközösség ötletatyja.

lakashitel


A devizahitelek átváltására indítottak el civilek hiteltársulást, céljuk, hogy a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyűjtsék a frank- és devizahitelesek igényeit. A "hitelközösség" BUBOR (budapesti bankközi kamatláb) plusz 1,5 százalékpontos forint hitelkamatot szeretne elérni.


Doubravszky György, a Bagolyvár Könyvkiadó alapítója, a hitelközösség "ötletatyja" pénteken juttatta el az MTI-hez közleményét, amelyen kiemeli, az indítás első napján már 128 hitelest regisztráltak és ezzel 1,7 milliárd forint becsült hitelösszeget "gyűjtöttek" össze. Mint írja, a civil kezdeményezést az a felismerés hívta életre, hogy hiába van lehetőség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvező forint hitel. Erre találhatna megoldást a közösség azzal, hogy a lehető legtöbb hiteles igényét összegyűjtve kedvező feltételű hitelt tárgyal a tagoknak.


A közlemény szerint a Hitelközösséghez - amelyhez a hitelkozosseg.hu e-mail címen e-mail címmel és a becsült hitelösszeg megadadásával - október 28-ig lehet csatlakozni. A közösség a hónap végén a tervek szerint rendez egy konferenciát, melyre szakembereket hívnak meg és ahol már konkrét megoldásokról is szó eshet. Ezen a szervezők egy internetes tudásbázis fejlesztését is tervezik, valamint egyeztetések kezdeményezését bankokkal - olvasható.


Doubravszky György az MTI-nek a kezdeményezés kapcsán elmondta még, hogy a bankoknál a budapesti bankközi kamatláb plusz 1,5 százalékpontot szeretnének elérni a forinthitel kamataként. Hozzátette, a hiteligény összegyűjtése után megkeresik a pénzintézeteket, amelyeknek a kért kamat mellett jelzik majd azt is, hogy tagjaiknak azt ajánlják: a kedvező forintkamatot biztosító banknál vezessék a jövőben a számláikat és annál tartsák megtakarításaikat is. Közölte, egyelőre nem lehet felmérni, hogy a milyen létszámú lesz a "hitelközösség".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite