2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonHivatalból vizsgáltatná a politikusok vagyongyarapodásának hátterét az LMP

Hivatalból vizsgáltatná a politikusok vagyongyarapodásának hátterét az LMP


Az LMP törvényjavaslatot nyújt be, amely alapján az Állami Számvevőszéknek hivatalból kellene vizsgálnia a közhatalmat gyakorló politikusok és közpénzekkel gazdálkodók vagyonnyilatkozatainak helytállóságát - közölte csütörtökön Schiffer András frakcióvezető az MTI-vel.

Schiffer András002


A társelnök közleményében emlékeztet arra, hogy az LMP korábban már beadott egy indítványt, amivel a parlamenti képviselők, a kormánytagok, a közjogi méltóságok, az önkormányzati vezetők, valamint az állami, önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetői esetében kezelni szeretnék a "misztikusan növekvő" ingatlanok problémáját.


Ez a javaslat most kiegészül egy "Lex Szijjártóval" is, ami a "nagyvonalú családi ajándékokkal való védekezés régi hagyományának" is gátat szab - fogalmaz a politikus. A vagyonnyilatkozat kötelező vizsgálata során azok valóságtartalmát, a bevallott jövedelemmel való összeegyeztethetőségét is ellenőriznék. Ez az ellenőrzés kiterjedne a kapott ingyenes juttatásokra is, hivatalból vizsgálnák, hogy azok forrása valós és jogszerű-e.


Indoklásként kijelenti: az elmúlt időszak ügyei, különösen a hirtelen felbukkant ingatlanvagyonok, egyre inkább indokolttá teszik, hogy a politikusok és a közpénzekkel gazdálkodók ne csak személyesen, de családi kapcsolataikon keresztül is átláthatóvá és ellenőrizhetővé tegyék vagyonuk gyarapodását és annak eredetét.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite