2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHivatali visszaélés miatt szereltek le egy salgótarjáni rendőrnőt

Hivatali visszaélés miatt szereltek le egy salgótarjáni rendőrnőt


Hivatali visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd leszereltek egy rendőrnőt Salgótarjánban - értesült az MTI Hírcentrum.

Rendőr autó002


Az m1 szombat esti Híradójában elhangzott: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi és közbiztonsági razziát szervezett a múlt héten, de a titkos akció részletei kiszivárogtak, így többen, akiket érintett volna, elhagyták a várost. A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiderítette, hogy a készülő akcióról a kapitányság egyik munkatársa sms-ben értesítette testvérét, ő pedig ezután tájékoztatta ismerőseit is. Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség összehangolt akciót szervezett, a rendőrnő és testvére telefonját is lefoglalták.

A rendőrtisztet - telefonjának ellenőrzését követően - gyanúsítottként ki is hallgatták hivatali visszaélés bűntette miatt. A Híradó úgy tudja, hogy a rendőrnőt pénteken leszerelték. Az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai szerint Magyarországon tavaly 54 százalékkal nőtt a felderített korrupciós bűncselekmények száma. Ennek kapcsán Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: "úgy tűnik, mintha korruptabb lenne a társadalom, pedig nem erről van szó, hanem az addig rejtve maradt korrupciós cselekmények közül egyre több kerül felszínre, és egyre többek ellen jár el eredményesen a hatóság".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite