2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonHólepel borítja az ország nagy részét! Csúszós utak és balesetek bénítják a közlekedést

Hólepel borítja az ország nagy részét! Csúszós utak és balesetek bénítják a közlekedést


hidegEgyelőre a vonatközlekedésben nem okoz jelentősebb fennakadást az intenzív havazás, esik a hó Vas és Pest megyében, Zalában és Győr környékén, az Alföldön köd nehezíti a közlekedést, az M1-es az M7-es és az M0-s is havas, latyakos, téli gumi nélkül senki ne induljon útnak.


Nem okoz jelentősebb fennakadást az időjárás pénteken hajnalban, az országban a járatok menetrend szerint elindultak - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken hajnalban az MTI-vel. A reggeli óráktól ismét intenzív havazás kezdődött Vas megyében, ahol az előrejelzések szerint a nap folyamán 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte pénteken a közútkezelő ügyelete az MTI-vel. Zalában a 86-os úton áll a forgalom a havazás miatt.

Jelenleg Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére a Székesfehérvár-Gyékényes vonalon néhány perces késések előfordulhatnak a reggeli órákban.

A Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Pusztaszabolcs vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál.
A Budapest-Vác-Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek.

December 7-ig Sárbogárd-Baja-Sárbogárd vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. BajaBátaszékSzekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár.
A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.


Vas és Pest megyében is intenzíven havazik


A reggeli óráktól ismét intenzív havazás kezdődött Vas megyében, ahol az előrejelzések szerint a nap folyamán 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte pénteken a közútkezelő ügyelete az MTI-vel.

Kecskés Péter elmondta: Vas megyében egyelőre minden út járható, de a közlekedőknek téli útviszonyokra kell készülniük. Csütörtökön este is havazott, így a hóréteg vastagsága helyenként elérheti a 30 centimétert is.

A közútkezelő és a katasztrófavédelem ügyeleteseinek tájékoztatása szerint személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt éjszaka a megyében, de néhány árokba csúszott járművet menteni kellett, és egy fakidőléshez is tűzoltókat hívtak.


Zalában a forgalom a 86-os úton


Péntek kora reggel óta áll a forgalom a havazás miatt Zala megyében, a 86-os főúton Zalalövő közelében. Ezen a szakaszon több kamion sem tud továbbhaladni - mondta a Független Hírügynökségnek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Wéber Antal szerint a tűzoltóknak több árokba csúszott személyautóhoz is vonulniuk kellett a hó miatt Zala megyében pénteken hajnal óta.


Az Útinform jelenti


Az Útinform tájékoztatása szerint Vas, Zala és Győr-Moson-Sporon megyében havazik. Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyében havasesőtől nedvesek az utak. A Dunától Keletre csak Jászberény térségében esik a hó.


Köd nehezíti a közlekedést az Alföldön, Szabolcsban-Szatmár-Bereg megyében és Békés megyében is. A M7-esen is havazik, az M1-esen Bicske és Komárom között is hókásásak az utak. Az M0-áson is lelassult a közlekedés, mert havas, latyakos az út.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite