2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonMegérkezett a hó! Narancsriasztás adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Megérkezett a hó! Narancsriasztás adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat


HóesésA előrejelzés szerint 5-15 centiméteres hóra lehet számítani szerdán a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra, csütörtökön már az ország északkeleti felében is.Narancsriasztást adott ki szerda éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat. A met.hu-n látható előrejelzés szerint egészen csütörtökig havazásra lehet számítani főleg Zala, Somogy, Veszprém és Baranya megyében.


Somogyban reggel óta havazik, az utak csúszósak a ráfagyott csapadéktól - tájékoztatott a közút ügyelete és a rendőrség.
A síkosságmentesítést már megkezdték a dél-dunántúli megyékben, így Somogyban is, szükség esetén a régióban 128 saját géppel dolgoznak - mondta a közút munkatársa.

A reggeli és a délelőtti órákban több, a havas úton megcsúszott járműről értesült a rendőrség, személyi sérülés azonban egyik esetben sem történt.
Szerdán a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra várható havazás, csütörtökön már az ország északkeleti felében is - írja a met.hu.
A lehulló hó az alacsonyabban fekvő részeken a nappali órákban többfelé olvadni fog.
Csütörtök reggelig délnyugaton (főleg Zalában, Somogyban, Veszprém déli felén és esetleg Baranya délnyugati részén) kb. 5 -15 cm-es hótakaróra számíthatunk, néhol azonban 20 cm körüli mennyiség is hullhat, másutt kb. lepel- 8 cm valószínű. Csütörtök reggeltől további havazás várható kb. lepel - 8 cm közötti mennyiségben.
A magasabban fekvő helyeken az említett mennyiségnél több hó is hullhat. A megerősödő, néhol viharossá (60 km/h) fokozódó keleti szél a Dél-Dunántúlon csütörtök reggelig hófúvást okoz. A fővárosban a változékony idő miatt tovább tisztul a levegő.

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite