2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonHoffmann: november 1-től kinevezik a tankerületi igazgatókat

Hoffmann: november 1-től kinevezik a tankerületi igazgatókat


November 1-től kinevezik a tankerületi igazgatókat, ezzel újabb fontos állomáshoz érkezik a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételének folyamata - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Hoffmann Rózsa001


Hoffmann Rózsa jelezte: 198 tankerületi igazgatóra tettek javaslatot, közülük közel 170-en még ma megkapják az értesítést is. A többieket a jövő héten értesítik - közölte. Kiemelte: a januártól esedékes változtatásokkal, az intézmények állami fenntartásba vételével nagyobb állami felelősség- és garanciavállalás valósul meg.


Az állami irányítás, fenntartás alapvetően szakmai irányítást jelent, ebbe beletartozik a pedagógusok, oktató-nevelő munkát segítők bérének, járulékainak központi biztosítása, a taneszközellátás, a külső szakmai ellenőrzés biztosítása, szakmai továbbképzések koordinálása. A települési önkormányzatok szerepe a köznevelési feladatokhoz kapcsolódó ingó- és ingatlanvagyon tulajdonosaként való működtetése lehet, valamint a működtetéshez kapcsolódó munkavállalók, alkalmazottak munkabérének, juttatásainak finanszírozása.


Az oktatási államtitkár szerint a következő két hónap elegendő lesz arra, hogy az átadás-átvétel folyamatát gördülékenyen előkészítsék az önkormányzatok és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között. Az átalakításokból a szülők, gyermekek reményeik szerint semmit nem éreznek majd - erősítette meg Hoffmann Rózsa.


Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke elmondta: 874-en jelentkeztek a 198 tankerületi igazgatói álláshelyre. Kiemelte: nagyon sok jól felkészült, tapasztalt szakember közül választották ki végül a tankerületi vezetőket.


Szólt az Országgyűlés előtt lévő átadás-átvételi törvényről is. Jelezte: november 15-ig kell az önkormányzatoknak döntést hozniuk, hogy tudják-e a működtetést vállalni. Azoknak kell nyilatkozatot tenni, akik az alaphelyzettől eltérő döntést hoznak, azaz a háromezer fő alatti településeknek a működtetés vállalásáról, az ennél nagyobbaknak az állami feladatkörbe való átadásról.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite