2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonHoffmann Rózsa: jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése

Hoffmann Rózsa: jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése


Jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése, néhány hónap múlva foglalkoznak majd érdemben vele - erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt kedd reggel a TV2 Mokka című műsorában újságírói felvetésre.

Hoffmann Rózsa02


Hozzátette: korábban nem ő vetette fel az iskolaköpeny lehetőségét, hanem egy újságírói kérdésre válaszolt. Nem titkolta ugyanakkor a személyes véleményét, azt, hogy ő formaruhapárti, de ezt nem úgy értelmezi, hogy az egész országban mindenhol egyforma köpenyt hordjanak a diákok - jegyezte meg. Azt kérte, hogy néhány hónap múlva térjenek vissza a témára.


A mindennapos testnevelésórák megtarthatóságra vonatkozó felvetésre azt mondta: testnevelésórák eddig is voltak, napi három általában, most kettővel nőtt a számuk az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon. Az infrastruktúra hiánya nem lehet akadálya a mozgásnak, azt ugyanis sokféle módon és helyen lehet - mondta az oktatási államtitkár, aki jelezte: a létesítmények pótlását pályázati úton segítik, ezeket a felhívásokat már el is indították. Ugyanakkor sok városban kihasználatlan sportlétesítmények vannak, az nem jó, ha az iskola és ezek egymástól független életet élnek - fűzte hozzá.


A lényeg az, hogy mozogjanak a gyerekek, akik sokszor nagyon rossz fizikai, lelki állapotban vannak, és a kettő szorosan összefügg egymással - tette hozzá. A testnevelés rangját meg kell emelni az iskolákban is, azzal is, hogy mindennap mozognak a gyerekek, és nem maradhatnak el órák - fejtette ki Hoffmann Rózsa. Utalt arra is, hogy a testnevelőtanárok szövetségének közelmúltban tett nyilatkozata szerint van és lesz elegendő testnevelőtanár. Megjegyezte: az iskola a jövő tanévtől köteles lesz délután négyig-ötig nyitva tartani, a köznevelést az egész napos iskola felé kívánják "eltolni", és ebbe már a délutáni sportfoglalkozások, edzések is beleférhetnek.


Szólt még arról, hogy atlétikai programot indítanak el alsó tagozaton az atlétikai szövetség közreműködésével, amelynek keretében játékos formában vezetnék be a gyerekeket a komolyabb sportokba. Ehhez az alsó tagozaton megfelelő továbbképzés indul idén a tanítók számára, és az eszközöket is megkapják majd az intézmények.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite