2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonHoffmann Rózsa távozását sürgeti a DK

Hoffmann Rózsa távozását sürgeti a DK


Az oktatási államtitkár távozását sürgeti a kormányból a Demokratikus Koalíció (DK), szerintük Hoffmann Rózsa alkalmatlan a közoktatás átszervezésének levezénylésére, és már a Fidesz-frakció egy része sem bízik benne.

hoffmanrozsa

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár


Kolber István, a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: bizonytalanság övezi a közoktatás átalakítását, Hoffmann Rózsa pedig képtelen a bizonytalanság csökkentésére, elvesztette a tanárok, a szülők és az önkormányzati vezetők bizalmát is.


Az iskolák január 1-jei államosításának részleteiről szóló törvényjavaslatot csak múlt héten nyújtották be a parlamentnek, és a hírek szerint az oktatási államtitkárság a Fidesz-frakció véleményét sem vette figyelembe - mondta. A politikus szerint továbbra sem világos például, hogy mi lesz az önkormányzatok feladata az iskolák fenntartásában.


A DK azt sürgeti, hogy függesszék fel az iskolák államosítását és a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Kolber István ezzel kapcsolatban azt mondta, elfogadhatatlan, hogy a bérek emelése nélkül rójanak többletfeladatokat a tanárokra. Az ellenzéki képviselő beszélt arról is, hogy a pedagógus-szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, a kormány azonban - túllépve a törvényben előírt határidőt - mindmáig nem jelölte ki a velük tárgyaló delegációt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite