2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHogy ne Győzike jusson az emberek eszébe Salgótarjánról

Hogy ne Győzike jusson az emberek eszébe Salgótarjánról


SalgótarjánSalgótarján - A szurkolók nem nyugszanak bele, hogy a megszűnés veszélyezteti csapatukat. Nyílt levelükben azt írják, felfoghatatlan, hogy személyes ellentétek miatt teszik tönkre kétezer ember szórakozását.


Több írást is közöltünk már a Salgótarján kosárlabdacsapatának kanosszajárásáról. Mint ismert, az önkormányzat, megmásítva korábbi döntését, a csapatnak megítélt 12 millió forint kifizetését feltételekhez kötötte.


A szimpatizánsok azonban nem nyugszanak bele a döntésbe, amely akár kedvenc csapatuk megszűnéséhez is vezethet. Azt tervezték, hogy a Sopron elleni meccsen nekiállnak összeszedni azt az 1600 aláírást, amelyik az ügy újratárgyalásához szükséges.
A BB1.hu információi szerint azonban az önkormányzat adminisztratív úton megakadályozta, hogy időben elkészüljenek a hitelesített aláíróívek.


A szurkolók ma nyílt levelet juttattak el szerkesztőségünkhöz.


NYÍLT LEVÉL SALGÓTARJÁN SPORTJÁÉRT!!!!


Tisztelt Polgármester!
Tisztelt Alpolgármesterek!
Tisztelt Városvezetés!


Szomorú nap lett 2010. 10. 26-a, egy keddi nap, amikor megdöbbenve értesült minden sportszerető, kosárlabda barát, Salgótarján jövőjéért tenni akaró, kosárlabda néző, és végül, de nem utolsósorban szurkoló, hogy a már négy évig, és még négy évig regnáló, jelenlegi városvezetés, a bajnoki évad elején a KONECRANES-Salgótarjáni KSE csapatának tizenkét millió forintos támogatását elfogadhatatlan, és irreális teljesítmény kifizetéses rendszerbe sorolta vissza. Az elfogadott határozat ellehetetleníti a városi, első osztályú csapat önkormányzati finanszírozását, melyre semelyik első, illetve második!! osztályú csapatnál sincsen példa. Minden, ez ellen tiltakozó salgótarjáni sportbarát kéri a városvezetést, hogy vonja vissza a határozatot, és az évad elején elfogadott kereteken belül folytatódjon a pénz folyósítása, hiszen a megadott feltételek teljesíthetetlenek. A többi csapat 1-2 kivétellel, sokkal jobb anyagi helyzettel, jobb játékos állománnyal rendelkezik, főképp a jelentős önkormányzati támogatás, és a városba, az önkormányzat által odacsábított vállalkozások miatt!


Amikor az Alpolgármester úr, nem is olyan rég a salgótarjáni kosárlabdacsapat kapcsán pártpropagandát emlegetett, és minket szurkolókat pártkatonává minősített, közel álltunk ahhoz, hogy nyílt levél formájában fejtsük ki erről a véleményünket. Nem tettük, szerintünk helyesen. Nem mentünk bele és most sem szeretnénk, semmilyen politikai sárdobálásba. Már az elején le is szeretnénk szögezni, nem motivál minket semmilyen politikai befolyás vagy beállítottság. A mi közösségünket a város, a sport és a kosárlabdacsapat szeretete kovácsolta egybe. Mely közösség független kortól, nemtől, felekezettől, sőt független a kosárlabdacsapat elnökségétől is! Csak a saját magunk által felállított értékrendnek kívánunk megfelelni.


Véleményünk szerint, az első osztályban szereplő kosárlabdacsapat a várost képviseli, Salgóbányától Idegéren át Kotyházáig. Korántsem mindegy hogyan! Ebben viszont az önkormányzati szerepvállalás - természetesen az anyagi korlátokat figyelembe véve - elengedhetetlenül szükséges.
Számunka érthetetlen, hogy egy város élén álló testület, milyen alapon veheti el több ezer ember heti-kétheti szórakozását, csak azért, mert személyes ellentétük van, egy-két a kosárlabda körül mozgó emberrel. Számunka érthetetlen, hogy egy olyan csapat, melynek vezetői, szakmai stábja, játékosai, nézői, szurkolói országos elismertséget vívtak ki, miért kerül lehetetlen helyzetbe?! Önök gyakran emlegetik a választópolgárokat, mégis hogyan lehetséges az, hogy ebben a kérdésben saját álláspontjukat többségi akaratként állítják be? Szerintünk nagyon sok ember véleményét hagyták figyelmen kívül, mikor ezt a döntést meghozták.


Számunka érthetetlen, hogy azok a szurkolók, - akik az elmúlt két évben, országos szinten kialakítottak egy olyan egzisztenciát maguknak, és a városnak, hogy nem Győzike az első, ami eszébe jut az embernek Salgótarjánról -, miért lettek arcul csapva ezzel a döntéssel?! Polgármester Asszony mottója az „élhetőbb városért", amennyiben ez így van, akkor komolyan gondolja, hogy egy városi szintű első osztályú csapat ellehetetlenítése a szlogenjének megfelel?! Mi egyszerű emberek, nem értjük, hogy a szurkolók, és a nézők, ha kilátogatnak meccsre, a szívüket kiteszik a pálya szélén, Önök miért - akiknek igazán őszintének kellene lennie - csapják arcon ezeket az embereket!?


Egy első osztályú csapatban sehol a világon nem lehet, túlnyomó többségben helyiekkel feltölteni a csapat keretét, ezek tények, ennek ellenére is van 4 salgótarjáni születésű játékosunk, ami a többi élvonalbeli kosárlabdacsapatot is figyelembe véve igen nagy szám, szóval ez a városvezetési érv súlytalan, és nem fedi a valóságot. Egy városvezetésnek mindent meg kell tenni azért a településért, amit vezet, nem pedig visszafejleszteni, pár kiforrott csúcson levő tényezőt. Gondoljuk, hogy nem gondolkoznak azon, hogy egy jól menő vállalkozást tönkretegyenek, csak mert a város fejlettségéhez képest, nagy profitot termel. Ez gazdasági tényező, a sport pedig szórakozási tényező, ami bármilyen hihetetlen kell a salgótarjáni embereknek! Kérjük Önöket mindannyian, hogy gondolják át ezt a határozatot, és egy a salgótarjániaknak megfelelő döntés szülessen, azért, hogy több száz/ezer embernek legyen miért Salgótarjánban élni! Mi nem valami, valaki vagy önök elleni, hanem valami melletti kiállásunkat szeretnénk hangsúlyozni. Mert az értékek melletti kiállás nem bűn, hanem kötelesség! Ilyen érték jelen pillanatban az SKSE! Kérjük Önöket, ne hagyjuk tönkremenni !


Nyomorultak szurkolói csoport
Sújtólég Brigád szurkolói csoport
Minden kosárlabda szerető salgótarjáni

2010-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite