2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonHólapátolást ajánlott az éhségmenet tagjainak az államtitkár

Hólapátolást ajánlott az éhségmenet tagjainak az államtitkár


Munkával és kenyérrel várta Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára kedden Mezőkövesden a "Munkát, kenyeret!" elnevezésű tiltakozó menet részvevőit, akik előző nap gyalog indultak el Miskolcról Budapestre.

Tállai András


A több borsodi polgármester és civilek által kezdeményezett demonstrációhoz csatlakozók kedden értek Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye határára, Mezőkövesdre, ahol Tállai András, a belügyi tárca önkormányzatokért felelős államtitkára szó szerint munkát és kenyeret kínált számukra. Hólapátolásért napidíjként 4230 forintot ajánlott fel azzal, hogy előtte a munkát vállalóknak meg kell fújniuk a szondát, illetve munkavédelmi oktatáson kell részt venniük.


Tállai András a menet tagjaihoz szólva elmondta: a kormány a mezőkövesdi kistérség számára több mint 411 millió forintot hagyott jóvá közfoglalkoztatásra, ebből 460 ember juthat munkához. "Aki ma Magyarországon dolgozni akar, annak segítünk" - hangsúlyozta az államtitkár, sajnálkozását fejezve ki egyúttal amiatt, hogy a helyszínen lévő MSZP-s és LMP-s országgyűlési képviselők közül egyik sem vállalkozott a hólapátolásra.

 

munkat_kenyeret001


A menettel tartó Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő, az Országgyűlés szociális és munkaügyi bizottságának elnöke az MTI-nek azt mondta: az államtitkár "cinikus megnyilvánulása" ellenére, túlesve a szondáztatáson, a munkavédelmi oktatáson négyen "felvették a munkát", majd az azért felajánlott kenyeret és a munkáért kapott pénzt az arra rászoruló mezőkövesdieknek ajánlották fel.


Gúr Nándor mindehhez hozzátette: céljuk az, hogy demonstrációjukkal felhívják a társadalom figyelmét arra, az elesettek nem segélyt, hanem munkát, megélhetést, tisztességes munkabért, biztonságot kaphassanak. A menethez kedden csatlakozott az LMP két szóvivője, Szél Bernadett és Vágó Gábor. A politikusok 12 kilométeren keresztül gyalogoltak a tiltakozókkal, akik mellé a Demokratikus Koalíció is odaállt. A tervek szerint a menet, mintegy 200 kilométer megtétele után február 13-án, az országgyűlési szezonkezdet napján ér Budapestre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite