2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonHorváth: a kormány elmebeteg, a főváros a csőd határán van

Horváth: a kormány elmebeteg, a főváros a csőd határán


A fővárosi MSZP szerint a kormány beismerte költségvetési politikájának teljes csődjét, hibáinak árát pedig a budapestiekkel akarja megfizettetni.

horvathcsabaegy


Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Magyar Közlöny keddi számában megjelentek alapján a számításai szerint a kormánytagoknak csaknem 40 milliárd forintos megszorításhoz kell képletet keresniük, amiről úgy vélekedett: a nyugdíjasok és diákok kedvezményeinek megvonásával, továbbá a budapesti városüzemeltetés csődjével járhatnak.


A közlönyben kedden jelent meg: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Pintér Sándor, a belügyi tárca vezetője és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter feladatul kapták, hogy fogalmazzanak meg javaslatot a fővárosi helyi közösségi közlekedés 2013-as támogatásának csökkentésére az idei központi költségvetésben szereplő előirányzathoz képest. Erre nyolc napja van a három miniszternek.


Horváth Csaba a határozatot ítéletnek és nem megoldásnak nevezte, és arra kérte a kormányt: ezt a dokumentumot is legalább annyira vegye komolyan, mint azt a tavaly augusztusit, amelyben a megoldás kidolgozását kérte a kormányfő, s amellyel lassan egy éve adósak a miniszterek.


A szocialista politikus kifogásolta azt is, hogy szerinte hónapok óta közelharc van a fideszes politikusok között a BKV kérdésében, a csaknem 50 budapesti illetőségű közgyűlési, országgyűlési képviselő, kormánytag pedig nem képviseli a fővárosiak érdekeit. Úgy fogalmazott, ha a kormány le meri írni azt a feladatot, hogy 2013-ban a fővárosi tömegközlekedés idei támogatását tovább kell csökkenteni, akkor "ez a kormány az elmebeteg kategóriába tartozik, és ámokfutóknak pedig a helye nem kormányrúdnál, hanem valami más, kellemesebb intézményben van".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite