2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonHorváth Csaba: Tarlósék lassan olvasnak

Horváth Csaba: Tarlósék lassan olvasnak


Horváth CsabaEgyértelműen kiderül az átadás-átvételi dokumentumokból, mekkora adósságállománnyal rendelkezik a főváros, ehhez képest a főpolgármester folyton új számokkal áll elő - állítja a szocialisták fővárosi frakcióvezetője.


Tarlós István főpolgármester maga jelentette be, hogy az idei költségvetés minden fővárosinak fájni fog, ezt nem tudom másképp értelmezni, mint hogy megszorításokról beszél - jelentette ki Horváth Csaba a Magyar Televízió reggeli műsorában. Mint mondta: visszatetsző, hogy a kampányban hangoztatott jóléti intézkedések helyett megszorításokat vezetnek be.


A szocialista politikus azt állítja: átadás-átvételkor 80 milliárd forint állt a rendelkezésre. Amit a főpolgármester által hangoztatott 160 milliárd forint mínusz egy virtuális szám, soha semmilyen dokumentumokkal nem bizonyították. Hangsúlyozta: komolytalannak tartja, hogy Tarlós István naponta más számokkal áll elő. Az átadás-átvételi dokumentumokat még októberben megkapták, ha azokból nem derült ki egyértelműen, mennyi a hiány, akkor Tarlós úrék nagyon lassan olvasnak - érvelt a szocialisták fővárosi frakcióvezetője.


Arra a kérdésre, hogy szerinte mekkora Budapest adósságállománya, azt válaszolta: a BKV adóssága 77 milliárd forint, a fővárosé körülbelül 100-130 milliárd forint.
Érthetetlennek nevezte, hogy a főpolgármester nem követeli az állammal kötött szerződés alapján járó 13 milliárd forintos pluszforrást, amivel szerinte a BKV működőképes lehetne.


Horváth Csaba úgy számol: 65 milliárd forintból az összes budapesti buszt le lehetne cserélni korszerű, euró-5-ös motorral felszerelt, klimatizált járművekre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite