2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonHorváth Csaba nyílt levélben fordult az LMP-hez közös főpolgármester-jelölt állításáért

Horváth Csaba nyílt levélben fordult az LMP-hez közös főpolgármester-jelölt állításáért


Nyílt levélben kérte Horváth Csaba, a szocialisták főpolgármester-jelöltje Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét közös, független főpolgármester-jelölt támogatására, és utalt rá, hogy ebben az esetben kész visszalépni.

Horváth Csaba


Az MTI-nek vasárnap eljuttatott levelében Horváth Csaba a lehetséges jelöltek között említi Bárándy Pétert, Vágó Istvánt és Kuncze Gábort. Az MSZP budapesti elnöke úgy fogalmaz: "én magam is készen állok, hogy a város érdekében meghozzam azt a döntést, amellyel lehetővé teszem egy független, a szabadság és demokrácia mellett elkötelezett pártok támogatásával induló egyetlen jelölt versenybe szállását".


Horváth Csaba Budapestet a szabadság és a szolidaritás városának, az ország motorjának nevezi. Úgy véli, fejlődése lényegében folyamatos volt, a fővárosiak életminősége számos területen jobbá vált, és elkészültek a XXI. századi Budapest alapjai, ami veszélybe kerülhet a Fidesz főpolgármester-jelöltjével.
Példaként hozta a Gödör klubot, amely véleménye szerint jól mutatja, hogy a város túllépett a Fidesz korábbi káros akcióin: a Nemzeti Színház alapjából kulturális központ, a leállított fejlesztésekből működő projektek lettek. Minden szabadságszerető, sokszínűségpárti, szolidáris politikai erőnek közös felelőssége, hogy Budapest megmaradjon ezen az úton, hogy a helybenjárás helyett továbbra is fejlődés jellemezze - fogalmaz.


"Ennek előfeltétele, hogy a városnak ne olyan főpolgármestere legyen, aki Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit Budapest elé helyezi" - írja Horváth Csaba.


Emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben több, az MSZP számára is alkalmas jelölt került szóba: Bárándy Péter, Vágó István, vagy épp Kuncze Gábor.


Arra kéri Schiffer Andrást: fontolják meg egy olyan jelölt támogatását, aki független jelöltként, az MSZP és az LMP külső támogatásával nagyobb esélyt kaphat a győzelemre. Egyben leszögezi: a budapesti szocialisták nem az MSZP támogatására, nem a szocialisták főpolgármester-jelöltjének támogatására, nem közös kampányra, hanem a város jövőjének megvédése érdekében összefogásra kérik az LMP-t. Olyan felelős döntés meghozására, amely az önálló arculat fenntartása mellett nagy valószínűséggel lehetővé teszi, hogy Budapestet az említett három kiváló közéleti személy egyike főpolgármesterként vezethesse - írja.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite