2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonHorváth Csaba: Orbán becsapta, Tarlós elárulta Budapestet

Horváth Csaba: Orbán becsapta, Tarlós elárulta Budapestet

Horváth Csaba szerint Orbán Viktor miniszterelnök becsapta, Tarlós István főpolgármester elárulta Budapestet, a fideszes vezetés egységben rombolja le a főváros évszázados értékeit; a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője erről kedden beszélt Budapesten.

horvathcsabaegy

Rekord idő alatt ment füstbe a főváros közösségi közlekedésének terve: az Orbán-kormány "rosszindulata miatt" a fideszes városvezetés a 2010 és 2014 közötti, a közösségi közlekedést fejlesztő programja megállt - mondta Horváth Csaba.

Mint kifejtette, elsőként a négyes metró második szakaszának megépítését állították le, hogy vegyenek 180 milliárd forintból autóbuszokat, majd közölték, hogy ezt nem lehet uniós forrásból megtenni, de pályázhat a főváros 100 villamosra és trolibuszra 120 milliárdért. Most az derült ki, hogy mégsem lehet ennyiért pályázni - jegyezte meg.

Horváth Csaba hangsúlyozta, a mai napig nem megoldott a BKV működésének kormányzati támogatása sem.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár "balekot csinált a főpolgármesterből, és néhány hónap alatt 200 milliárd forint fejlesztési támogatást és több száz milliárd forint értékű kórházi, és ingatlanvagyont fog ellopni a budapestiektől" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba azt mondta: szerdán, a fővárosi közgyűlés fideszes többsége méltatlan módon elsőként hajol majd meg a kormány előtt, és dönt a budapesti kórházak ingyenes és garanciák nélküli átadásáról. "Orbán becsapta, Tarlós elárulta Budapestet"; az államosítás nem más, mint eszköz a kórházak, az iskolák bezárásához - fogalmazott.

Horváth Csaba közölte, felkérik Tarlós Istvánt, viselkedjék a tisztségéhez méltó módon, és ne pártját, hanem a budapestieket képviselje. Szócska Miklóst felszólítják, hogy nyilatkozzon: valóban be akarják-e zárni a Károlyi, a Szent János, a Szent István, a Péterffy Sándor utcai, valamint a Heim Pál kórházat.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite