2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Horváth Csaba szerint Orbán Tarlóssal leromboltatná a szabadság városát

Horváth Csaba szerint Orbán Tarlóssal leromboltatná a szabadság városát


Horváth CsabaHorváth Csaba szerint Budapest, a szabadság városa meghódítására és lerombolására adott parancsot Orbán Viktor, ezért a demokratáknak az október 3-ai önkormányzati választáson ezt meg kell akadályozniuk.


Az MSZP főpolgármester-jelöltje a budapesti Erzsébet téren egy sajtónyilatkozatot olvasott fel. Ebben azt írta, hogy "már csak néhány építmény magasodik ki a demokrácia romjai közül", ám ezek a legzavaróbbak a Fidesz számára, mert "szépségükkel és méltóságukkal nap mint nap rámutatnak, mi a különbség a demokrácia romjai és a valódi demokrácia között".
Horváth Csaba szerint a demokrácia "legnagyobb és legszebb, és máig érintetlen legmagasabb épülete" Budapest, a szabadság városa.
A szocialista jelölt szerint a Fidesz-központ és Orbán Viktor "ennek meghódítására, bevételére, ostromára és lerombolására adott parancsot", és ezt akarja végrehajtani jó közkatona módjára Tarlós István október 3-a után.
Horváth Csaba azt hangoztatta: ők, akik a szabad közösségi Budapestben hisznek, ezt nem fogják hagyni. Mint mondta, ez a valódi tétje a budapesti önkormányzati választásoknak, ezért szeretné egyesíteni minden budapesti demokrata erejét.

Horváth Csaba szerint ma Magyarországon nem népszerűsíteni, hanem megvédeni kell a demokráciát, s azt, ami abból egyáltalán megmaradt. Úgy látja, az elmúlt hónapok azt bizonyították, amit az 1930-as, 1940-es évek: hogy "néhány hét elég volt ahhoz, hogy a demokratikus módon hatalomra jutó politikai erők lebontsák a demokráciát, vagy annak jelentős részét".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite