2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonHorváth szerint a Fidesz hadat üzent Budapestnek

Horváth szerint a Fidesz hadat üzent Budapestnek


Horváth CsabaA Fidesz hadat üzent Budapestnek, a főváros költségvetése 11,7 milliárd forintot bukott egyetlen nap leforgása alatt - közölte Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje hétfőn az MTI-vel, széleskörű összefogást kezdeményezve "a Fidesz hülyeségének áradása" ellen.


A szocialista főpolgármester-jelölt közleményében azt írta: valódi demokrataként meg fogjuk védeni Budapestet a Fidesz fővárosellenes politikájától. Mint közölte, az elmúlt hét a rendkívüli helyzetek, "a hadüzenetek hete volt". Úgy fogalmazott: "a debreceni Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Szijjártó Péter Orbán Viktor magyar hangja hadat üzent Budapestnek és Magyarországnak", a fideszes politikusok "kijelentéseikkel kárt okoztak a devizahiteleseknek és veszélybe sodorták több százezer család jövőjét, megélhetését, otthonát".

Csak Budapest költségvetése 11,7 milliárd forintot bukott egyetlen nap leforgása alatt. "Ez azt jelenti, hogy minden fővárosi, csecsemőtől a legidősebbekig fejenként 6.900 forintot veszített" - írta Horváth Csaba, aki szerint "a hülyeség áradása azóta is megállíthatatlan".


A kormány rendkívüli háromnapos ülésére utalva megjegyezte, "most három napon át ötletelnek és próbálnak kimenekülni a maguknak állított csapdából, de a helyzet csak rosszabb lesz: ma már minden elemző Magyarország új kormányának hitelvesztéséről beszél". Szerinte olyan sok hibát látni, hogy már azon sem lehetne meglepődni, ha "ez a sok forintellenes mellébeszélés tudatos lenne, spekulációs érdekeket szolgálna. Ez pedig nem más a fideszes politikusoktól, mint saját képviselői esküjük elárulása". Hangsúlyozta: "valódi demokrataként meg fogjuk védeni Budapestet a Fidesz főváros-ellenes politikájától", ezért kezdeményezte, hogy az MSZP budapesti és országos vezetése már hétfőn kezdje meg az előkészítését és folytasson tárgyalásokat a következő egy hónapban minden politikai párttal és civil szervezettel, amelynek az MSZP-hez hasonlóan fontos a város fejlődése, biztonsága, szabadsága és sokszínűsége.

"Van programom, vállalom a megmérettetést, de ha szükséges, kész vagyok magam is támogatni akár egy olyan összefogás civil jelöltjét, amely összefogásban minden baloldali, liberális, szociáldemokrata, zöld vagy mérsékelt konzervatív politikai és civil erő felsorakozik" - írta.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián múlt csütörtökön azt mondta, hogy a cél most a közvetlen államcsőd elkerülése, hozzátéve, hogy "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét". Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pedig pénteken jelezte, nem tartja túlzónak a Fidesz ügyvezető alelnökének kijelentéseit az államcsőddel összefüggésben. A nyilatkozatokra esni kezdett a forint árfolyama, a budapesti tőzsdeindex csütörtökön és pénteken is mínuszban zárt.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite