2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonHőségriadó - A fővárosban locsolják az utakat, vizet osztanak, a strandok tovább tartanak nyi

Hőségriadó - A fővárosban locsolják az utakat, vizet osztanak, a strandok tovább tartanak nyitva


A hőségriadó ideje alatt éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), a Deák téren és több csomópontban is vizet osztanak, a fővárosi kezelésű strandok pedig meghosszabbított nyitva tartással működnek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-vel.

locs

Az FKF kétszer 12 órában, éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit; a nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják. A BKV kérésére naponta 12 és 17 óra között bizonyos vonalakon a villamossíneket is hűtik - írta Szűcs Somlyó Mária a közleményben.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. meghosszabbította strandjai hétvégi nyitva tartását, így a Csillaghegyi, a Csepel, a Dagály, a Római, a Palatinus, a Paskál és a pünkösdfürdői strand reggel 8-tól este 21 óráig fogadja a látogatókat.

A Fővárosi Vízművek 9 óra óta vizet oszt a Deák téren, kora délutántól a frekventáltabb csomópontokban (Széll Kálmán tér, Blaha Lujza tér, Örs vezér tere, Állatkert bejárata) fél literes zacskózott vizet adnak hűtőkocsikból a járókelőknek egy-egy órán keresztül.

 

locsegy

A Főkert Zrt. által locsolásra használt víz ivóvíz minőségű, ezért szükség esetén meg lehet kérni a cég munkatársait, hogy biztosítsanak ivóvizet az arra járóknak. A cég által kezelt zöldterületeken összesen 110 ivókút van, ebből 5 műszaki okok miatt nem működik - olvasható a közleményben.

A Főpolgármesteri Hivatal a budapest.hu portálon közzé tette azoknak a budapesti épületeknek a listáját, ahová bárki betérhet hűsölni a hőségriasztás ideje alatt.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotók : MTI

 

2011-07-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite