2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonHőségriadó- Akár 37 fok is lehet!

Hőségriadó - Akár 37 fok is lehet!


Ma is hőség várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére kiadta a legmagasabb, vagyis harmadfokú, a többi területre pedig a másodfokú figyelmeztető előrejelzést. Reggel 15-22, napközben 32-37 Celsius-fokra kell számítani, és nagyon erős lesz az UV-B sugárzás.

hőségriadóóóó

Várhatóan a déli megyékben lesz a legmelegebb. Közép-Magyarországon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és az Észak-Alföldön a napi középhőmérséklet várhatóan a 27 Celsius-fokot is meghaladja majd, de ez az érték 25 Celsius-fok felett várható a Dél- és a Közép-Dunántúlon, valamint Észak-Magyarországon is.

A helyenként kialakuló záporok, zivatarok hatására rövid idő alatt akár tíz fokot is csökkenhet a hőmérséklet, de a vihar elvonulásával gyorsan újra felmelegszik majd a levegő.

Az UV-B sugárzás ma is nagyon erős lesz, átlaga várhatóan - a 7,5-ös riasztási szintet meghaladva - a 7,9-es értéket is eléri.
Az országos tiszti főorvos négy napra, a péntek reggeltől hétfő éjfélig terjedő időszakra hőségriadót rendelt el.

A mentők tapasztalatai szerint hőségriadó idején 20-30 százalékkal nő a rosszullétek száma. Ezek megelőzése érdekében számos intézkedést hoztak országszerte: a mentőszolgálatok teljes kapacitással dolgoznak, a katasztrófavédelem közzétette a klimatizált épületek listáját, több helyen vizet osztanak, éjjel-nappal mossák és hűtik Budapest utcáit, s a hétvégére felfüggesztették a kamionstopot.

A Zamárdiban tartott Balaton Soundon a szervezők a hőségriadó idejére felfüggesztették a területre bevihető ásványvíz mennyiségére vonatkozó korábbi korlátozást, és vizet is osztanak a rendezvény területén.


Forrás :MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite